Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Automatisch een deur sluiten?

Het overgrote deel van de deuren wordt uit hout, kunststof of een ander materiaal vervaardigd. Om criminelen buiten te houden wordt er een slot opgezet. Het is echter geen vereiste dat een deur een slot bevat, want er zijn ook genoeg deuren die enkel een klink en scharnieren hebben. Ook zie je steeds meer varianten die met een deurdranger werken.

Deurdrangers waren voorheen voornamelijk in utiliteitsbouw zoals een ziekenhuis, school of bedrijfspand te vinden. Het komt momenteel ook vaker voor in woonhuizen. Een deurdranger biedt niet alleen gemak maar heeft ook andere voordelen.

Voordelen van deurdrangers

De mechaniek wordt ook wel simpelweg dranger of deursluiter genoemd. Hij wordt aan de bovenkant van een deur of kozijn geplaatst en zal er voor zorgen dat de deur automatisch sluit. Hierdoor kan niemand meer de deur open laten staan, wat een bekende irritatie is. Er zijn veel personen die vergeten de deur achter hun kont dicht te trekken.

In de winter is dat zeer nadelig, omdat de warmte dan naar een andere kamer kan trekken. Als de deur snel sluit, zorgt dat ervoor dat de warmte in de kamer blijft. Het is dus voordelig voor de stookkosten. Ook kun je een andere variant aanschaffen, namelijk de deuropener. Deze kan juist open gaan zodra er iemand aan komt. Een vereiste is wel een sensor die dit kan bepalen.

Linkruil.org

Comments are closed.