Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Automatisch voorfilter

Een vijver goed onderhouden kost meestal behoorlijk wat tijd en geld. Je moet er immers voor zorgen dat het water helder en schoon blijft en daarnaast wil je natuurlijk ook goed voor de bewoners van de vijver zorgen. Al zorgt het helder en schoon houden van de vijver daar natuurlijk al automatisch voor. Wanneer je ervoor wilt zorgen dat je vijver gezond blijft, zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Daarbij wordt over het algemeen ook veel gebruik gemaakt van hulpmiddelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een automatische voorfilter?

Wat is een automatische voorfilter?

Wanneer je gebruik maakt van een biologische filter, kun je een voorfilter goed gebruiken. Deze vergroot namelijk de werking van de bewuste biologische filter. In principe zijn er drie verschillende soorten voorfilters: de zeefbocht, de vortex én het trommelfilter. Ze hebben allemaal als doel om het grove vuil uit het vijverwater te houden. Dit gebeurt voordat het water bij de biologische filter komt waar het nog verder wordt gezuiverd. Met een voorfilter ontlast je dus in principe de gewone filter waardoor deze veel beter zijn werk kan doen. Bijkomend voordeel is dan natuurlijk ook dat je de hoofdfilter minder hoeft te reinigen.

Trommelfilter

Vooral de trommelfilter is erg geschikt voor dit doel. De Aquaforte trommelfilter wordt bijvoorbeeld veelvuldig verkocht. Deze filter werkt eigenlijk volledig automatisch en vereist ook nog eens heel weinig onderhoud. De filter is bovendien voorzien van extra hulpmiddelen waardoor deze niet zo snel verstopt kan raken. De zeef filtert het vuil uit het water en zodra er teveel vuil aan de zeef vastzit, wordt dit door middel van sproeikoppen schoon gemaakt. Daardoor zal de trommelfilter niet zo snel vuil worden uit zichzelf en hoef je deze niet continu zelf schoon te maken. Erg eenvoudig en ook nog eens ontzettend effectief!

Linkruil.org

Comments are closed.