Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Barkrukken

Barkrukken

Barkrukken zijn er in veel verschillende hoogtes. Om goed en comfortabel te kunnen zitten mogen de barkrukken eigenlijk niet meer dan 30 cm lager zijn dan het bar blad of tafel waar de barkrukken aan staan. De meest optimale afstand is ongeveer 27 tot 28 cm.

Er zijn vaste barkrukken, maar ook barkrukken die in hoogte verstelbaar zijn. Vaak zijn die in te stellen tussen een hoogte van 60 tot 83 cm, terwijl de meeste vaste barkrukken verkrijgbaar zijn in hoogtes van tussen de 60 en de 80 cm. De meest gangbare maten voor vaste barkrukken zijn 66 cm en 76 cm. Heb je een kookeiland in je keuken, meestal met een hoogte van 90 cm, dan kun je door de regel beter counter barkrukken nemen. Counter barkrukken zijn die lager zijn dan gewone barkrukken en hebben een hoogte van 60 of 61 cm.

Houdt er wel rekening mee, dat als je verstelbare barkrukken neemt, dat ze een paar centimeter lager worden als er iemand op gaat zitten. Dit komt door de gasveer en vaak ook door de dikke stoffering op het zitvlak. Voor kleine kinderen kun je beter stevige vaste barkrukken nemen, zodat ze er niet mee gaan spelen.

Plaats je de barkrukken aan de bar of tafel, dan moet je rekening houden dat elke barkruk een ruimte van zo’n 60 cm nodig hoofd zodat iedereen nog comfortabel aan de bar kan zitten.

Design barkrukken

Barkrukken zie je tegenwoordig steeds meer in de moderne huishouding. Ze dragen bij aan een informele stemming en een bijkomend voordeel is dat ze maar weinig ruimte in beslag nemen. Ze zijn daarom niet alleen geschikt voor in een bar, maar ook gewoon in de woonkamer of in je keuken aan een kookeiland. Ook zomers zijn ze ideaal voor in de tuin, bijvoorbeeld aan een statafel tijdens de barbecue.

Moderne barkrukken

Barkrukken zijn er voor elk budget, van heel goedkoop tot heel duur voor bijvoorbeeld een horeca ondernemer die zich echt wil onderscheiden. Over het algemeen zijn vaste barkrukken goedkoper dan verstelbare barkrukken, maar dat hangt uiteraard ook helemaal van het design af. Barkrukken worden veel gebruikt in cafés, restaurants, stands op beurzen, recepties en kantines, voor zowel permanente als tijdelijke extra zitruimte. Ook in de privé sfeer worden barkrukken steeds vaker gebruikt.

Diverse toepassingen

Barkrukken kun je eigenlijk overal toepassen, zolang de tafel maar hoger. Ook barkrukken met rugleuning kom je steeds meer tegen. Steeds meer mensen hebben een buitenbar die ze leuk aankleden met aluminium barkrukken. Daarnaast zie je steeds meer barkrukken van (oud) steigerhout. Heel leuk voor buiten, maar ook binnen staan ze goed.

Linkruil.org

Comments are closed.