Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Beukenhaag

Natuurlijk is de beukenhaag afkomstig van de beuk. Een gerenommeerde kwekerij kan u hier uitvoerig over voorlichten. Een wintersterke haag die uit 2 verschillende soorten bestaat. Te weten, de beukhaag en de haagbeuk. De beukhaag is bladvast en de haagbeuk verliest zijn blad. Met andere woorden, de beukhaag zal ook in de winter zijn blad behouden, dit wordt dan bruin en de haagbeuk verliest zijn blad in de winter. Bij de beukhaag, veruit de meest verkochte beukenhaag, zullen de bruine blaadjes medio april/mei vervangen worden door nieuw vers blad. Veel mensen kiezen voor een beukenhaag als haagplant. Dit omdat deze makkelijk te onderhouden is en zijn blad kan behouden in de winter. Hierdoor blijft men in de winter ook voorzien van voldoende privacy.

Een beukenhaag kopen

De mogelijkheden om een beukenhaag te kopen zijn zeer divers. Zo kunt u naar een tuinxentrum gaan waar u vaak de hoofdprijs betaald. Een alternatief is om uw beukenhaag rechtstreeks aan te kopen bij een kweker. Dit kan tegenwoordig ook online maar u kunt natuurlijk ook een kweker bij u in de buurt bezoeken. Kijk voordat u uw beukenhaag gaat aankopen wel goed naar de kwaliteit van de beukenhaag. Deze is namelijk lang niet overal hetzelfde.

De kwaliteit van een beukenhaag

Waar moet u nu op letten als het om de kwaliteit van een beukenhaag gaat? Kijk vooral goed naar de onderkant van de haag. Als u bij de beukenhaag onderaan kale plekken ziet dan adviseer ik om niet over te gaan tot aankoop. Een beukenhaag met weinig vertakkingen aan de onderkant wordt ook wel een breinaald genoemd. Dit betekend dat de beukenhaag waarschijnlijk aan de onderkant niet goed zal aanslaan. Gevolg, open gaten onderin en dus geen mooie volle haag. Dit is natuurlijk erg jammer want dikwijls wordt een beukenhaag ook aangeschaft voor een stuk privacy. Deze gaat natuurlijk verloren in dit geval. Tevens biedt de beukenhaag dan een mooie doorgang voor katten in uw tuin. Kijk voor de aankoop van uw beukenhaag eens op http://www.beukenhaagwinkel.nl

Linkruil.org

Comments are closed.