Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Bewakingscamera geeft u een veilig gevoel

Criminelen houden niet van bewaking

Woont u in een buurt die regelmatig geteisterd wordt door inbraak? Of hebt u misschien een luxueuzere woning en heeft u daardoor al een hogere kans om ooit een inbraak mee te maken? Om uw gevoel iets meer te sussen en de kans op inbraak en vandalisme te verkleinen is de plaatsing van een bewakingscamera een goed idee. De bewakingscamera schrikt dieven en vandalen af aangezien zij liever niet gezien worden wanneer ze een misdaad plegen. Door de kans op sporen achterlaten hoger te maken, daalt de kans op inbraak drastisch. CCTVWinkel.nl biedt u een groot aanbod aan bewakingscamerasets om uw woning of pand te beveiligen.

Wat is een bewakingscamera?

Een bewakingscamera is een eenvoudige videocamera die als voornaamste doel heeft criminaliteit (vandalisme, inbraak, enzovoort) te voorkomen. Soms wordt een bewakingscamera ook voor andere doeleinden gebruikt. Dan moet men denken aan bijvoorbeeld toegangscontrole. Andere belangrijke doelen zijn het opsporen van strafbare feiten en het geven van bewijsmateriaal voor tijdens rechtszaken.

Plaats nooit zomaar een camera

Het is belangrijk dat u nooit zomaar een bewakingscamera plaatst. Dit is heel belangrijk aangezien u anders belangrijke wetten of verdragen (onder andere het Europees Verdrag voor e Rechten van de Mens) kunt schenden. Ga na wat de voorwaarden en regels zijn voor het plaatsen van een bewakingscamera. Niets of iemand gaat u tegenhouden er een voor uw eigen veiligheid te plaatsen, maar zorg alleen dat de privacy van andere mensen niet door e bewakingscamera afgenomen wordt. Ga dus zeker de wetten en regels na voordat u zomaar een bewakingscamera plaatst. Zo voorkomt u relatief hoge boetes terwijl u de bewakingscamera met de juiste bedoeling (het beveiligen van uw woning, bedrijf, grondgebied, enz.) wilde installeren. Haastige spoed is dus zelden goed, ook in het geval van bewakingscamera’s.

 

Linkruil.org

Comments are closed.