Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Comfort en veiligheid in de douche

Douchen is iets dat we ons hele leven staand doen en ook gewoon zijn. Maar wat als ons lichaam ons in de steek begint te laten? Minutenlang staan is voor sommige mensen gewoon geen optie meer. De benen kunnen het gewicht niet meer ondersteunen en het risico op een val neemt sterk toe. Herken je deze situatie? Dan kan een douchestoel misschien wel de uitkomst bieden die je zoekt.

De douchestoel

Bij het ouder worden wordt het aangeraden om een bad te vervangen door een douche. Dit om vrij logische redenen: de rand van het bad nodigt uit tot lelijke valpartijen. Om douche is dan een beter alternatief dankzij de mogelijkheid te kiezen voor een douchestoel. De douchestoel stelt je eigenlijk in staat om op een rustige en veilige manier een heerlijke douche te nemen. Douchestoelen komen in allerlei vormen en maten, maar zijn in de regel opklapbare stoeltjes die met de rugleuning tegen de muur gemonteerd zijn. Om een goede douchestoel te kiezen is het wel belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden.

Wat is belangrijk bij de keuze van de douchestoel

Een goede douchestoel is er eentje die jouw gewicht gemakkelijk kan dragen. Vrij logisch, maar desondanks een belangrijk gegeven dat je niet over het hoofd mag zien. Hiermee samenhangend is het van belang dat het stoeltje land en breed genoeg voor jouw lichaam is. Mensen komen er in allerlei vormen en maten en het is dan ook maar logisch dat niet elke douchestoel zal passen. Ook het zitvlak dient op de correcte plaats gezet te worden. Een ergonomisch verantwoorde houding is ook tijdens het douhen van groot belang voor jouw lichamelijke gezondheid. Is dat allemaal in orde? Dan zijn er nog enkele kleine tips om het douchen veiliger te maken. Zorg ervoor dat je een ondergrond hebt met voldoende grip tijdens het douchen en plaats de bediening van de douche altijd buiten de waterstraal!

Linkruil.org

Comments are closed.