Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Creatief met fotolijsten

De lijst rond een foto bepaalt vaak voor een groot deel of een afbeelding veel blikken krijgt of niet. Mensen zijn vlug om de opvallende kaders gade te slaan en dan uiteraard ook de foto te zien. Daarom is het belangrijk dat u voor elk doel de juiste omkadering kiest. Dit omdat ze er zijn in een grote verscheidenheid aan afmetingen, ontwerpen, samenstellingen en afwerkingen. Het zoeken in deze oneindige mogelijkheden lijkt soms een eeuwigdurende opdracht. Daarom leiden we je even rond in deze wereld. Hier kan je fotokaders kopen.

Je vraagt je ongetwijfeld af, wie heeft er nog een omkadering nodig in dit tijdperk van Tumblr en digitale cameras. Maar zowel de beroepsfotografen als de interieurarchitecten zijn het eensgezind over het gegeven dat kaders rondom goed geprinte foto’s een voortdurend nut hebben. Volgens de kunstfotografen gaat er niets boven een professioneel genomen foto die dan nog eens haarfijn geprint is in een vergroot formaat. Zo’n kunststuk moet natuurlijk ook gekaderd worden. De leukste en mooiste herinneringen van vrienden aan de wand in huis hangen, geeft daarenboven een betere en intiemere uitstraling aan je huisinrichting. Om die reden ziet u fotokaders niet uit het beeld verdwijnen.

Om te beginnen zijn er een hoop maten om uit te kiezen. Een leuke afbeelding laten printen in groot formaat is vaak een eerste beslissing als je begint aan een muur met afbeeldingen. Tracht bij het vergroten van foto’s te wisselen in formaat, dat zal je achteraf perfect uitkomen. Zorg er wel voor dat je standaard afmetingen kiest, zoniet kom je bij uitvoering in de problemen als je wil kaders kopen. Onthoud dat je ook passe-partouts kan gebruiken achteraf en dat dus de afmetingen van de afbeelding niet steeds de afmetingen van de kader bepalen. Als je voornamelijk gaat voor een eenduidige stijl, neem je natuurlijk liefst allemaal foto’s met gelijke maten. Of misschien wil je slechts één afbeelding aanbrengen, om de leegte wat te verkleinen. Kies dan een grote fotokader om alsnog de gevraagde illusie te creëren

Vervolgens zijn er binnen fotokaders een hele hoop materialen waartussen je moet kiezen. Een fotokader is niet meer enkel uit hout gemaakt. Houten fotokaders maken wel nog altijd het grootste deel van het geheel uit, maar krijgen almaar vaker concurrentie van overige materialen. Zo doet aluminium en ook kunststof het stilaan beter. Veel hangt af van welke uitstraling u verwacht van de omkadering die u wilt gaan gebruiken. Aluminium geeft een heel rechttoe rechtaan uitstraling, maar kan voor anderen wat te hard zijn. Kunststof krijgt veelal onterecht de kritiek niet stevig te zijn. Ze zijn meestal heel handig als grote fotokader en zijn in vele kleuren beschikbaar. De standaard blijft de houten fotokader die een erg huiselijke sfeer uitstraalt, maar ook een pak zwaarder is.

Dan rest ons nog het vraagstuk wat we met de fotokaders gaan uitspoken. Kaders hoeven niet steeds opgehangen te worden. Sommigen zijn ook zeker leuk om in een moderne manier tegen de muur te staan. Iets dat veel verschijnt in retro inrichtingen. Zoals reeds aangehaald kan je kiezen voor een enkele fotokader, waarin je zelfs de keuze hebt voor een kader voor een enkele foto of voor meerdere foto’s. Een modern uitzicht wordt echter ontworpen als je een hoop kaders van verschillende formaten ophangt volgens een voorbedacht ontwerp. Fotomuren zijn in voorverpakking te vinden. Ze zijn dan met de deskundigheid van een designer gemaakt, maar je kan ze ook naar uw eigen voorkeur maken.

Linkruil.org

Comments are closed.