Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De eerste zomerhitte in aantocht: houd je gras in de gaten!

Na enkele aardige weekendjes qua temperatuur gaat het komend weekend dan eindelijk echt gebeuren: het wordt tropisch warm! In het komende pinksterweekend kunnen de temperaturen lokaal zelfs de 33 graden aantikken. Tijd dus voor heerlijke zomerse activiteiten, lekker buiten zijn en van je tuin genieten. Zorg wel dat je vanaf nu een oogje in het zeil houdt bij je gazon: je gras heeft behoorlijk te lijden met het mooie weer. Goed onderhoud van gras is belangrijk bij zowel een oud gazon als wanneer je onlangs nog nieuw gras hebt gezaaid, of graszoden hebt gelegd.

Groen, gezond gras

Groen, gezond gras ontstaat wanneer je gras te maken heeft met voldoende goede voedingsstoffen, voldoende vocht en periodiek onderhoud. Voeding haalt je gras uit de grond. Zorg daarom dat je je gras gedurende het jaar zo’n drie keer bemest. Doe dat in april, juni en augustus. Zorg bovendien dat de grond onder je gazon niet te zuur is, want dan krijg je last van mos- en onkruidgroei in de tuin.

Je gazon besproeien tijdens de zomerhitte

Is je gazon helemaal bruin en vol dode plekken, nu het bijna tijd is om van je tuin te gaan genieten? Overweeg dan om graszoden te kopen en je gazon opnieuw aan te leggen. Met het mooie weer en de juiste zorg is je nieuwe gazon binnen een maand netjes vergroeid en klaar voor een heerlijke zomer. Zowel bij een bestaand als bij een nieuw gazon is het belangrijk om tijdens een droge zomer regelmatig te sproeien. Veel mensen denken dat het slim is om dagelijks in de avonduren te sproeien, maar het is juist beter om eens per week 2 uur te sproeien. Doe dat bij voorkeur ’s ochtends vroeg of ’s avonds als de zon onder is. Het gesproeide water kan dan namelijk niet meteen weer verdampen.

Linkruil.org

Comments are closed.