Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De elektrische keuring

De elektrische keuring
Voor elk nieuwbouw huis geldt dat het pas voor bewoning wordt vrijgegeven wanneer er een elektrische keuring heeft plaatsgevonden. Uiteraard moet alles worden goedgekeurd. Maar hoe zit dat bij een bestaand huis? Moet ik hiervoor ook een elektrische keuring laten uitvoeren? Wanneer u van plan bent het huis te verkopen dan verplicht de wetgever sinds 1981 de verkoper een elektrische keuring te laten doen. Zo krijgt de koper een bewijs van de elektrische keuring bij de aankoopakte. Blijkt uit de elektrische keuring dat er sprake is van achterstallig onderhoud dan kan de koper natuurlijk eisen dat dat hersteld wordt. Stel dat dat gebeurt, dan moet er wederom een elektrische keuring plaatsvinden, waarbij wordt vastgesteld dat alles keurig in orde is. Zo voorkomt men dat na aankoop plotseling blijkt dat er van alles mis met de elektriciteit is.

Voor eigen gebruik?
Natuurlijk kunt u ook beslissen om voor uzelf een elektrische keuring te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld wanneer u al een tijdje in een huis woont. Via de elektrische keuring krijgt u dan zicht op de veiligheid. Ditzelfde geldt voor het huis van uw ouders. Gewoon om zeker te zijn en eens een keer een elektrische keuring laten uitvoeren, is op zichzelf niet onverstandig.
Een heel andere moment om een elektrische keuring te laten doen is bij een verbouwing. De elektrische keuring vooraf is om vast te stellen wat meegenomen moet worden in de verbouwing. De elektrische keuring na de verbouwing heeft met de wettelijke verplichting te maken. Het pand is letterlijk veranderd, dus dient er ook een elektrische keuring te komen. Om het zoals men dat noemt ‘af te nemen’, zodat de opstalverzekering ook uitkeert bij een eventueel schadeverzoek.

Wie doet die elektrische keuring?
Net als bij de jaarlijkse keuring van de auto moet de firma die de elektrische keuring afneemt daartoe bevoegd zijn. Zoek dus een firma die een officieel vastgestelde bevoegdheid heeft. Laat u een elektrische keuring uitvoeren door een niet bevoegd bedrijf dan bent u en uw geld kwijt en krijgt u problemen bij zowel de verkoop van het pand alsook bij een eventuele schade.
U kunt voor een elektrische keuring op internet kijken. Wie is bevoegd? Waar kan ik een offerte aanvragen? Aan welke voorwaarden moet het pand voldoen? Mocht u vragen hebben of informatie willen dan kunt u terecht bij epcdiensten.be. Hier kunt u ook een offerte voor een elektrische keuring aanvragen. Of een afspraak maken voor een elektrische keuring.

Veiligheid voor u en uw gezin
Vaak worden zaken op zijn beloop gelaten. Totdat het op de een of andere manier mis gaat. Een kortsluiting kan over het algemeen niet veel kwaad. Bij slechte – of oude bedrading echter kan een kortsluiting een brand veroorzaken. Naast de brand ontstaat er ook rookontwikkeling doordat de isolatie van de bedrading smelt. Dat veroorzaakt veel rook, maar zorgt er ook voor dat uw adem stokt. Het is dus zelfs van levensbelang om zo nu en dan een elektrische keuring door te laten voeren, zodat u zeker weet dat alles goed op orde is. Voor de prijs hoeft u het niet te laten. Een elektrische keuring is niet zo duur, maar kan wel heel wat kosten voorkomen.

Linkruil.org

Comments are closed.