Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De energiekosten van een spa

Iets wat bij veel mensen op het lijstje staat is een spa kopen. Dit lijkt natuurlijk allemaal heel leuk en relaxt. Maar zijn de energiekosten ook leuk en relaxt? Hieronder vind je hoeveel een opblaasbare spa kost en hoe je geld kan besparen op je spa.

De opblaasbare spa

De populariteit is erg sterk toegenomen van de opblaasbare jacuzzi. Dit is zelfs ondanks dat er steeds meer gedaan wordt aan groene energie en zonnepanelen. De eerste opblaasbare spa kwam in 2007 op de markt. Zo oud is het begrip opblaasbare jacuzzi dus nog niet. Iedere opblaasbare spa is anders, daarom is het ook verstandig om bij de aankoop hiervan goed op het energieverbruik te letten. Daarnaast hebben deze spa’s ook vaak een waterpomp, in de meeste gevallen heeft deze 3 standen. Dit kan standby, verwarming met filter of de stand waarbij de pomp uit staat. Het stroomverbruik is dan ook afhankelijk van de temperatuurinstelling. Zo zijn sommigen jacuzzi’s voorzien van een ingebouwde verwarming waarmee het water verwarmd wordt. Deze temperatuur is in te stellen van 20 graden tot 40 graden. Vaak duurt het een uur voordat het water 1,5 tot 2,5 graden warmer is.

Zo bespaar je energie

Mocht je er nog niet uit zijn waar je je spa neer wilt zetten en je wilt graag een energiebesparende optie, kies er dan voor om je spa binnen te plaatsen. Hierdoor gebruikt het verwarmingselement minder energie om het water op temperatuur te houden. Als de spa buiten in de kou staat zal het verwarmingselement veel meer energie moeten gebruiken om het bad op temperatuur te houden. Mocht je in je huis echt geen plaats hebben hiervoor dan is het het beste om de spa te plaatsen onder een overkapping, zo heeft het bad minder tot geen last van weersomstandigheden en bijvoorbeeld wind.

Dit gaat waarschijnlijk heel gek klinken maar het is beter om je verwarming van je spa ‘s nachts aan te laten staan. Veel gebruikers zetten de verwarming na gebruik uit, dit is wel verstandig als je er langere tijd geen gebruik van gaat maken maar ga je er wel dagelijks gebruik van maken is het verstandiger om hem aan te laten staan. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur constant is en de heather minder energie verbruikt dan dat hij hele tijd opnieuw moet verwarmen. Als je bijvoorbeeld je spa 40% wil hebben en je hebt het verwarmingselement heel de nacht uit laten staan kan het al snel een dag duren voordat je de gewenste temperatuur hebt bereikt.

Linkruil.org

Comments are closed.