Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De glasvezel ruzie is begonnen

Internet providers zijn een ware ruzie begonnen en willen klanten overtuigen van hun verhaal bij het afsluiten van een (nieuw) internet abonnement. Er zijn in principe 2 kampen; de ene groep probeert het glasvezel verhaal over te brengen waar de andere groep huishoudens probeert te overtuigen door het ADSL of kabel internet verhaal kenbaar te maken.

Reggefiber is marktleider in de glasvezel markt en probeert in zoveel mogelijk straten glasvezel aan te leggen. Dit doen zij in samenwerking met KPN en proberen huishoudens duidelijk te maken dat ze met glasvezel goed voorbereid zijn op de toekomst. Reggefiber is echter geen provider, maar verzorgt enkel het aanleg van glasvezel in de Nederlandse straten. Ondanks dat hebben zij er baat bij als er meer huishoudens kiezen voor glasvezel. Het grote voordeel van glasvezel is dat je razendsnel kunt internetten.

Aan de andere kant is het zo dat bedrijven zoals Ziggo de consument proberen te overtuigen met hun verhaal. Hierbij gaat internet over de gewone kabel en kent limitaties wat betreft de snelheid waarmee je kunt internetten. Volgens Ziggo is het zo dat je ook met kabel goed voorbereid bent op de toekomst. Dit bedrijf maakt vaak de verwijzing naar een onderzoek van de Consumentenbond (februari 2013) waarin bleek dat kabel internet wel degelijk kan opboksen tegen glasvezel internet. Het punt van hun verhaal is dat glasvezel onnodig is.

Het mooie aan deze ruzie is dat de consument er beter van wordt. Veel van deze providers delen goodies uit, geven gratis TV’s, iPad’s en ander gadgets om de klant zo lang mogelijk vast te binden. Dit is daarom een interessante ontwikkeling. Houd deze strijd in de gaten en bezoek regelmatig de volgende website over glasvezel. Hier lees je niet alleen het laatste nieuws over deze strijd maar kom je er ook achter wat je allemaal wel niet kunt doen met glasvezel. Wat glasvezel precies is, wat de voor- en nadelen van glasvezel zijn. Ga naar www.glasvezel-info.nl.

Linkruil.org

Comments are closed.