Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De hanglamp oftewel de meest interieurbepalende lamp

Als we spreken over interieurbepalend dan bedoelen we, met betrekking tot hangverlichting, vooral het interieur van het woongedeelte van een huis, van de lobby van een hotel, van een museumhal, en van meer van dat type ruimtes.

Waarom meest interieurbepalend

Een kast, een tafel, een televisie en een schilderij zijn allemaal elementen van een interieur, net als verlichting. Deze elementen staan, direct of indirect, op de vloer of zijn bevestigd aan de wand of het plafond. De invloedssfeer van deze elementen is vooral te vinden dichtbij die vloer, die wand of dat plafond waar zij zich bevinden.

De hanglamp vormt hierop een grote uitzondering. Doordat de eigenlijke lamp slechts met het plafond verbonden is middels een kabel of ketting, wekt het de illusie dat deze zweeft. Dit maakt dat de invloedssfeer zich niet beperkt tot één of twee zijden van de ruimte, maar dat de invloedssfeer de gehele ruimte betreft.

De effecten

Door de unieke positie van de hanglamp, ten opzichte van de andere onderdelen van het interieur, is het effect dat deze heeft op het interieur ook geheel anders.

Hanglampen vormen de basis voor het zichtbaar maken van het complex aan kleuren dat aanwezig is in de ruimte. Een wandlamp zal vooral de kleur van de muur waaraan deze is bevestigd accentueren, terwijl de lichtstralen van de ‘zwevende’ lamp reflecties veroorzaakt van alle in de ruimte aanwezige zijden en objecten.

Dit geldt niet alleen voor het zichtbaar maken van kleuren in een ruimte, het veroorzaken van schaduwen over de gehele ruimte is ook een optisch effect dat door geen enkel ander type verlichting kan worden geëvenaard.

Vormen en materialen

Het is dus voor de hand liggend dat de vorm van hangende lampen en de materialen waarvan deze zijn gemaakt, een grote invloed hebben op de stijl van een interieur. Al het andere wordt min of meer opgebouwd rondom deze centrale lichtbron.

Gelukkig maakt het niet uit welke stijl uw interieur heeft of gaat hebben, want er is aanbod in alle kleuren, maten, stijlen en prijzen. Kristal, hout of kunststof, rond, vierkant of de vorm van een trapezium, het is allemaal te krijgen.

Linkruil.org

Comments are closed.