Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De ideale basis voor jouw woning | Funderingstechnieken

Voor elke woning die gebouwd wordt is het belangrijk dat er een goede fundering in gebouwd zit. Dit zorgt ervoor dat de woning niet kan verzakken en dat trillingen van de grond worden opgevangen door de fundering. Vroeger kon het nog wel een gebeuren dat een muur in een huis kon scheuren wanneer er een grote zware vrachtwagen langs reed. Tegenwoordig gebeurt dat gelukkig niet meer. Daarbij zijn er ook steeds meer verschillende funderingstechnieken die de fundering nog beter bestand kunnen maken tegen lokale externe factoren.

Hoe werken de verschillende funderingen?

Zoals eerder genoemd zijn er verschillende funderingstechnieken. Maar hoe werken  de verschillende technieken dan? Om dat goed uit te kunnen leggen is het belangrijk om te weten hoe de traditionele fundering werkt. Het doel van een fundering is om het totale gewicht van de woning te verspreiden over een groter oppervlak. Op die manier kan de grond het totale gewicht van de woning beter dragen en is de onderkant van de woning super sterk. In tegenstelling tot de ouderwetse woningen die po het Nederlandse veen staan. Dit zakt natuurlijk supersnel weg. De verschillende technieken werken met deze filosofie. Alleen dan worden bepaald onderdelen van de fundering verandering om een bepaald type externe factoren te kunnen weerstaan. Wanneer je bijvoorbeeld in een gebied woont met veel trillingen zoals in Groningen is het verstandig om een fundering met stalen buispalen te maken. Op die manier is er weinig ruimte voor beweging. Daardoor is de kans op scheuren in de woning of het verzakken van de woning kleiner.

Meer informatie

Voor meer informatie over al onze funderingstechnieken kun je onze website bezoeken of contact met ons opnemen. Voor als je bijvoorbeeld interesse hebt in ons bedrijf voor het aanleggen van funderingen voor uw nieuwe woning of uw nieuwebouwproject. Wij staan altijd voor je klaar!

Linkruil.org

Comments are closed.