Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De kracht van zwart-wit fotografie

bruilofts foto op canvasHet is interessant te zien dat nu er kleuren fotografie bestaat, er vaak gebruik gemaakt wordt van zwart-wit fotografie. Toen kleuren fotografie zijn intrede deed, leken de zwart wit foto’s zijn beste tijd gehad te hebben.

Maar dat was zeker niet het geval. De afgelopen jaren hebben we zwart wit foto’s een heel nieuwe vlucht zien maken. Het is zelfs niet vreemd dat er regelmatig nieuwe films opgenomen worden, geheel in zwart-wit, puur om de artistieke vorm er van. Het is ook heel gewoon een tentoonstelling te bezoeken met foto’s geheel in zwart-wit.

Zwart wit heeft artistieke en emotionele warden die je gewoonweg niet vast kunt leggen met kleuren foto’s.

De emotionele kracht is waarschijnlijk wel de grootste kracht van zwart wit fotografie. Zelfs als het een foto is van een antieke auto of een schuurtje, dan bezit de foto een zekere emotionele waarde die we allemaal lijken te waarderen. Dat is waarom deze foto’s vrijwel direct een artistieke vorm aannemen. Dus als je je artistieke kant wilt ontwikkelen kun je proberen te experimenteren met zwart wit fotografie. Dat zal zeker je kijk en gevoel van fotograferen veranderen of zelfs verbeteren.

Omdat deze foto’s zo’n emotionele waarde uitdrukken, zijn personen een goede keuze om te fotograferen. Zelfs in een lichte uitdrukking kan de kijker een veelvorm van gevoel en expressie terug zien.

Door zwart wit, wil de kijker vaak meer te weten komen over het verhaal achter de foto. Als het een landschap is vraagt de kijker zich af, wat is hier gebeurd? Hoe langer degene naar de foto kijkt hoe meer het verhaal zich ontvouwt en hun fantasie de rest invult. Als je naar het gezicht van een droevig of melancholisch meisje kijkt, dan zal je je vanzelf afvragen wat er in haar gedachte omgaat. Door zwart wit worden dit soort gevoelens versterkt.

Samen met de emotionele kracht, zit er ook vaak de vraag naar betekenis in een foto en een romantische kant. Het romantische kan makkelijk overgaan in erotisch zonder dat het een seksueel effect heeft.

Je kan experimenteren met zwart wit foto’s en je vrienden en familie vragen wat ze er van vinden. De digitale camera heeft een heel nieuwe soort zwart wit foto’s voorgebracht. Je ziet ze nu zelfs als bruilofts- foto’s, verjaardags foto’s en non artistieke foto’s. Allemaal om het mooie en emotionele wat deze foto’s uit kunnen stralen waardoor een gewone foto net even wat meer wordt. Deze foto’s zijn ook erg mooi om als foto op canvas te drukken.

Als je nog niet begonnen bent met het experimenten in zwart wit foto’s dan is het zeker de moeite waard om dit te doen. Het zal misschien tijd kosten om het onder de knie te krijgen, maar het zal het dubbel en dwars waard zijn.

Linkruil.org

Comments are closed.