Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De overeenkomsten en verschillen tussen wandlampen en staande lampen

Een bezoek aan de verlichtingszaak of een uurtje surfen op een verlichtingswebsite maakt het er allemaal niet duidelijker op. Er worden honderden modellen hanglampen aangeboden, evenzovele vloerlampen en plafondlampen. Welke lamp is nu de beste keuze?

Verschillen tussen lampensoorten

Het eenvoudigste om mee te beginnen wanneer u voor de keuze staat nieuwe verlichting aan te schaffen, is om te kijken waarvoor u de lamp nodig heeft en waar deze geplaatst moet worden.
Bij verlichting zou u zich dus kunnen afvragen wat de belangrijkste eigenschappen zijn van de lamp in kwestie. Heeft u de lamp nodig om te lezen, wiltu licht in de garage, moet de voordeur en het gebied er omheen worden verlicht, et cetera. Wanneer u duidelijk eisen voor ogen heeft, dan wordt het kiezen al een stuk gemakkelijker.

Plaatselijke verlichting

Heeft u al verlichting die de woonkamer goed in het licht kan zetten en voldoet deze aan uw smaak en stijl, dan hoeft u dus, over het algemeen, niet te zoeken naar een hanglamp. Heeft u behoefte aan licht op een bepaalde plek, in een hoek, of wilt u bepaalde accessoires of een schilderij mooier doen uitkomen, dan kuntu zich wellicht richten op wandlampen en staande lampen.

Wand en vloer

Lampen aan de wand worden vaak gebruikt om een bepaalde sfeer te creëren. U hangt deze naast, boven of onder een spiegel of schilderij waardoor een prachtige en warme sfeer ontstaat. Of misschien staat er een beeld of andere accessoire tegen de muur welke wat licht behoeft. Allemaal redenen om voor een wandlamp te kiezen.
Hetzelfde effect kan men verkrijgen door gebruik te maken van een staande lamp. Vaak heeft een vloerlamp meerdere lampen die allemaal onafhankelijk van elkaar ergens op kunnen worden gericht.

Wat is dan het verschil?

Bovenstaande zou suggereren dat wandlampen en staande lampen vrijwel hetzelfde zijn en dat het dus niet uitmaakt welke soort u kiest. Dat is dus ook weer niet waar. Een wandlamp zit zoals de naam al doet vermoeden vast aan de muur. Kiest men voor zo’n lamp dan is deze heel bewust voor een bepaalde plek. Een staande lamp is daarentegen is een heel ander verhaal. Men kan deze lamp verplaatsen en neerzetten op de plaats waar men het licht nodig heeft. Dit type lamp is dus niet plaatsgebonden. Denk bij de aanschaf dus goed na over de soort verlichting die u nodig heeft zodat u uw woning van de juiste sfeerverlichting kunt voorzien.

Linkruil.org

Comments are closed.