Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De tuininrichting trends van 2018

In 2018 zien we verschillende trends voor de tuin voorbijkomen. We zien steeds vaker dat men zelf groenten en fruit gaat verbouwen in de tuin. Dit hangt samen met dat gezond eten ook steeds populairder wordt, men kan dan de eigen gekweekte groenten en fruit gebruiken voor een gezonde maaltijd. Wat we ook steeds vaker voorbij zien komen is dat gebouwen steeds groener bekleed worden in de tuin. Denk aan mos als gevelbekleding of klimop. Hierdoor worden tuin en gebouwen veel meer één dan voorheen. Bloementuinen worden ook steeds populairder en uitgebreider. Zo worden er veel bloementuinen gemaakt die op verschillende niveaus gebouwd zijn zodat dit een extra mooi effect zal geven aan je tuin. Denk bijvoorbeeld ook aan het verwerken van tropisch hardhout in zo’n bloementuin.

Tropisch hardhout steeds populairder
Tropisch hardhout wordt een houtsoort die we steeds vaker zullen zien. In het totaal wordt er steeds meer met hout gewerkt in tuinen en dit zien we dan ook terug in de trends van 2018. Denk bijvoorbeeld aan een terras van deze houtsoort. Kleed dit terras dan gezellig aan met een mooie vuurschaal of kachel, dit is ideaal wanneer je ook in de avonden nog lekker buiten wil zitten. Met een vuurtje kan dit natuurlijk prima en dit geeft ook een gezellige en mooie sfeer aan de tuin.  Zoals hierboven al een beetje genoemd worden natuurlijke materialen steeds belangrijker en populairder in de tuin. Denk dan bijvoorbeeld ook aan het gebruik van boomschors, houtsnippers of kokossnippers. We zullen het steeds meer zien allemaal!

Industriële look wint
Als we het over woonstijlen hebben, zien we duidlelijk dat de industriële look het populairst is, zo ook in de tuininrichting. Denk bijvoorbeeld aan robuuste planten in combinatie met veel staal en ijzeren meubels. Al met al zien we vooral dat men weer wil genieten in de tuin. Hierdoor zien we bijvoorbeeld de buitendouche weer terugkomen van weggeweest.

Linkruil.org

Comments are closed.