Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De voordelen van een primer

Het is de droom van iedere consument: zijn huis kwalitatief verbouwen voor een grijpstuiver. Helaas zal het in de meeste gevallen ook nooit meer worden dan dat, een droom. Verbouwingen zijn nu eenmaal kostbaar, en dat zullen ze ook blijven. De discussie over het nut van primer (grondverf/grondlaag) is dan ook volstrekt zinloos. Primer is simpelweg een noodzaak als u naar schilderwerk verlangt van hoge kwaliteit. Je kunt er gewoon niet omheen.

Stopt zuigende werking van de ondergrond

Primers hebben twee belangrijke eigenschappen die andere verfsoorten niet (of nauwelijks) bezitten. Het eerste grote voordeel is dat primer ervoor zorgt dat de ondergrond de verf niet opzuigt. Hoe gaat dat precies in zijn werk? Om te beginnen is het pleisterwerk waar u de verf op aanbrengt bijzonder poreus. Wie dus direct afwerkverf op een bepleisterde muur aanbrengt, zal zien dat de verf door de muur wordt opgezogen. Het resultaat is in feite dat u gewoon weer opnieuw kunt beginnen. De samenstelling van primer vormt een soort verdedigingslaag tegen dit zuigeffect. Een goede grondverf voorkomt dus deze problemen en zorgt dat u een degelijk fundament hebt om de muur definitief mee te beschilderen.

Gaat de overdracht van vuil tegen

Het tweede belangrijke voordeel van primer is dat het de overdracht van vuil in de afwerklaag tegen gaat. Maar hoe gebeurt dat precies? Om een simpel voorbeeld aan te halen: uw kinderen hebben de muur beklad met eten, stiften of ander vuil. U wilt de muur vervolgens natuurlijk herstellen. Logisch. Als u echter direct afwerkverf over het vuil aanbrengt, zal dit ‘doorslaan’ in de nieuwe laag. ‘Een likje verf’, zoals dat heet, is hier dus niet voldoende. U hebt primer nodig. Grondverf is namelijk speciaal gemaakt om dit soort problemen uit de weg te gaan. Het isoleert de vuile deeltjes en zorgt ervoor dat ze niet doordringen. Vooral bij pleisterwerk en houtwerk is primer echt noodzakelijk. Bepaalde stoffen uit het pleister of hout kunnen uw afwerkverf immers beschadigen. Primer gebruiken dus!

Linkruil.org

Comments are closed.