Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De voordelen van led verlichting

Er zijn verschillende soorten varianten licht waar gebruik van gemaakt kan worden. De varianten licht zijn gloeilampen, halogeenlampen, spaarlampen, TL-buizen en ook LED verlichting. Dit artikel staat in het teken van de voordelen van LED verlichting ten opzichte van de alternatieve verlichtingen.

 

Stevigheid

Een ledlamp is veel beter bestand tegen stoten, dit komt door de stevige bouw van de lampen. Door de stevige bouw is de lamp schokbestendig en is de kans dat het kapot gaat aanzienlijk kleiner dan bij de andere varianten licht.

Energiezuinig

Een ledlamp staat er om bekend om zuiniger te zijn dan andere lampen. Zo kan het gemakkelijk tot meer dan 50% zuiniger uitvallen dan de andere lampen. Dit alles komt doordat een ledlamp de energie veel effectiever gebruikt. Door het effectieve gebruik van energie gaat er veel minder van de energie verloren aan warmte en gaat alles naar het licht toe waardoor er minder energie voor nodig is om de omgeving te verlichten.

 

Levensduur

Led verlichting gaat veel langer mee dan zijn concurrenten. Volgens fabrikanten van led verlichting is de brandtijd 35.000 uur. Als je naar de concurrentie van ledverlichting kijkt zie je duidelijk een groot verschil hierin.

  • Spaarlampen gaan zo’n 10.000 uur mee.
  • Halogeenlampen zo’n 3.000 uur mee en
  • Gloeilampen gaan gemiddelde 1.000 uur mee.

Als je deze cijfers met elkaar vergelijkt zie je dat led verlichting aanzienlijk langer meegaat dan welke andere varianten. Doordat led verlichten veel langer mee gaat kan je flink besparen op de kosten.

Warmte

Heel veel mensen denken dat ledlampen totaal niet warm worden maar dat klopt niet, het is namelijk zo dat ledlampen juist hun warmte kwijt moeten. Hoe het komt dat mensen dit denken is omdat een ledlamp in vergelijking met andere lampen zoals de gloeilamp bij lange na niet zo warm wordt. Een ledlamp verliest maar zo’n 20% aan energie dat vrij weinig is ten opzichte van een gloeilamp die meer dan 90% aan warmte verliest. Het voordeel van deze functie is is dat het een stuk brandveiliger is.

Rustiger

U kent het vast wel het flikkerende licht van de lampen dat komt omdat ze steeds heel snel aan/uit gaan. Bij ledverlichting heeft u deze ergernis niet dat komt omdat deze lampen continu branden en pas stoppen als de schakelaar omgezet wordt. Doordat de lampen continu aanstaan is het een stuk aangenamer voor de ogen en ervaar je geen flikkerend licht van de led verlichting.

Meteen aan

Bij led verlichting is er geen opstarttijd nodig om direct licht te kunnen geven zoals bij een spaarlampen en TL-buizen wel is. Deze functie is prettig in ruimtes waar direct licht gewenst is.

Linkruil.org

Comments are closed.