Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Douchen blijkt meest succesvolle manier van ontspannen

We werken allemaal hard en we zijn allemaal op zoek naar een beetje ontspanning. Dat blijkt niet altijd eenvoudig te zijn, maar gelukkig hebben we bijna allemaal een badkamer met een douche. De douche blijkt namelijk een van de meest succesvolle manieren om te ontspannen. De helft van alle Britten geeft aan dat ‘s ochtends douchen hun enige moment van rust is op een dag. Gemiddeld douchen we zo’n 10 minuten en geven we onszelf de tijd om na te denken over de belangrijke zaken des levens.

Tijdens het douchen verwerken we informatie en denken we na over werk, kleding en dag tot dag activiteiten voor de kinderen. Daarnaast denken we na over wat we gaan eten, komen we op ideeën en weten we onszelf te inspireren met een te zingen liedje of twee. We kunnen het douchen ook gebruiken om ons weer helemaal op te laden, maar ook om bovenstaand proces volledig te optimaliseren. Hieronder vindt u een aantal tips:

  • Zorg ervoor dat uw badkamer altijd netjes en opgeruimd is. Ergeren aan rommel, schimmel en andere viezigheid kan de rust enorm verstoren. Is er onverhoopt toch wat schimmel de badkamer binnengeslopen? Doorgaans kan schimmel vrij eenvoudig schoon worden gemaakt met een oude handdoek en wat witte azijn;
  • Wanneer u lekker wilt ontspannen kunt u het beste rustgevende muziek opzetten. Dit kan in elk geval de rust enorm bevorderen. Kies niet per se muziek die u altijd draait, maar rustige en kalmerende muziek;
  • Heet douchen heeft bij de meeste mensen de voorkeur, maar warm water is minder schadelijk voor onze huid. Daarnaast zou u ook koud kunnen douchen gezien het feit dat dit beter is voor de circulatie. Bovendien straalt uw haar ook beter van koud water. U moet natuurlijk niet té koud douchen, sluit een warme (en dus geen hete) douche af met een paar koude stralen en u bent weer zo goed als nieuw. Bovendien bent u dan ook direct goed wakker.

Hopelijk kunt u middels bovenstaande tips een lekker ontspannen douche tegemoet gaan. Klik hier om ideeën op te doen voor de decoratie van uw badkamer.

Linkruil.org

Comments are closed.