Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Duurzaam leven

Volgens statistieken van het CBS is het gebruik van groene stroom in Nederland sinds 2003 verdubbeld. Hiermee is een trend naar duurzaam leven in gang gezet. Met de komst van de pelletkachel, die aansluitbaar is op de centrale verwarming, is het ook mogelijk om warmte duurzaam op te wekken. De pelletkachel is dan ook de nieuwe trend onder mensen die graag hun steentje bij willen dragen aan klimaatbeheersing. Hoewel particulieren met de aanschaf van een pelletkachel ook flink op energiekosten kunnen besparen, kan een pelletkachel nog veel grotere financiƫle voordelen opleveren voor bedrijven.

Wat is het verschil tussen een pelletkachel en een verwarmingsketel?
Zowel een pelletkachel als een verwarmingsketel kunt u aansluiten op uw CV en op deze wijze ontstaat een aangenaam klimaat binnen uw bedrijf. Hiervoor verbrandt een verwarmingsketel veelal aardgas, alhoewel sommige ketels propaan, aardgas of diesel als brandstof gebruiken. Al deze brandstoffen hebben twee dingen gemeen: ze zijn schadelijk voor het milieu en zijn uitputtelijk. Met uitputtelijk wordt bedoeld dat de voorraad van deze brandstoffen op de aarde op een gegeven moment verbruikt is. Een pelletkachel stookt op basis van een milieuvriendelijke, onuitputtelijke brandstof. Afhankelijk van uw pelletkachel kunt u stoken op pellets, stukhout en houtsnippers.

Waar is een pelletkachel toepasbaar?
Zoals in de inleiding al is benoemd, zijn pelletkachels voor zowel particulieren als bedrijven interessant. Heeft u een bedrijf aan huis en verwarmt u uw woon- en bedrijfsruimte met verschillende ketels? Zonder dat u het door heeft betaalt u jaarlijks wellicht onnodig hoge stookkosten en bovendien zorgt de verbranding voor onnodige milieuvervuiling. Ook binnen grotere gebouwen, kantoorruimtes en zelfs stallen in de agrarische sector zijn pelletkachels interessant. Afhankelijk van de te verwarmen ruimte zijn er verschillende typen pelletkachels met verschillende vermogensklasses op de markt.

Hoe interessant is het voor u?
Dat is uiteraard afhankelijk van uw situatie. Op basis van uw energierekening kan een schatting van uw toekomstige energiekosten gemaakt worden. Wanneer deze kosten tegen de investering worden weggezet, komt u er snel en gemakkelijk achter of de aanschaf van een pelletkachel interessant is.

Linkruil.org

Comments are closed.