Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Een afdrukje geschiedenis in een lijstje

Wist u dat een lijst voor een foto bestellen vandaag een erg eenvoudige opdracht is? Vaak zijn het prachtige kunststukjes op zich. Ze helpen je om de print een verhaal te laten vertellen. In een fotoboek kan het verhaal gespreid worden over een reeks foto’s, echter bij een enkele afbeelding moet het verhaal zo duidelijk zijn dat het met een enkele afbeelding kan tot uiting gebracht worden. Of alvast met een paar indien je gaat voor een lijst met meerdere foto’s.

Om het verhaal degelijk over te kunnen brengen, kiezen veel amateurfotografen voor een grote afbeelding en lijsten die in in een lijst 30×30 of lijst 30×45. Op die manier neemt het verhaal al een centrale plaats in en wordt het simpeler het te vertellen. Eventueel kan u opteren voor een geschiedkundige foto en die laten afdrukken. Er zijn in de loop van de eeuw veel belangrijke foto’s gemaakt op momenten die later van spectaculaire waarde bleken te zijn. Lees er meer over op www.fotolijstenonline.wordpress.com.

Zo zijn er een pak belangrijke foto’s te vinden op het net van Elvis die zijn dienst bij het leger tot een goed einde brengt. Elvis die in zijn uniform op zijn gitaar zit te spelen in een kazerne is een fantastisch beeld voor de slaapkamer van elke muziekliefhebber. De levensloop die hij later nog kende, voegt een supersterk verhaal toe aan het moment dat hij bij het leger dienst deed. Hij lijkt op dat moment nog een doodgewone twintiger. Maar ook van de jonge Charlie Chaplin is een speciale foto terug te vinden. Sommigen zullen hem niet herkennen omdat hij er complet anders uitziet in de vele films die hij gemaakt heeft, wat de foto nog veel vreemder maakt.

Niet enkel gekende mensen werden vastgelegd op de gevoelige lichtplaat. Ook onbekenden in tijden van oorlog waren het onderwerp van menig historische foto. Zoals de anonieme soldaat in de Vietnamoorlog met de tekst ‘War is hell’ op zijn helm. Het is enorm hoeveel verhaal er uitgaat van een jongeman die tegen zijn wil in verwikkeld is in een oorlog waar zijn vaderland volgens de hele wereld niets mee te zien had. De levensvreugde en tegelijk sterfangst die de ogen van de jongeling uitstralen is adembenemend.

Met dank aan moderne technologieën kunnen deze foto’s ingekleurd worden. Een mens zou anders nog gaan denken dat mensen vroeger in het zwart-wit leefden. Als we nadenken over verlopen eeuwen, gebeurt het maar al te vaak dat we ons een minder gekleurde omgeving voor de geest halen. Dit komt omdat zwart en wit een mystieke sfeer uitstraalt en er omtrent het verleden toch wel een hoop vragen en mysterie tevoorschijn komt als we erover nadenken. Je kan daarom prefereren om de foto in zwart en wit in te lijsten, of je kan een ingekleurde kopie opzoeken. Vreemd eigenlijk, hoe de één een afbeelding laat kleuren terwijl een ander ze laat omzetten in zwart-wit. Veel beroepsfotografen verkiezen dit namelijk omdat ze er meer mee kunnen vertellen.

Heb je een leuke afbeelding kunnen kiezen? Zoek dan dus zeker een geschikte fotolijst. Ze zijn te vinden in verschillende materialen, zoals kunststof, aluminium, hout of acryl. En daarnaast ook nog eens in verschillende kleuren waarbij de meest gemaakte wit, zwart, zilver en rood zijn. Ze zijn er in kennelijk veel formaten, maar als je de gepaste dan nog niet vindt, kan je hem altijd nog op maat laten produceren.

Linkruil.org

Comments are closed.