Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Een Barcelona chair kopen

Wellicht heb je wel eens van de Barcelona chair gehoord. Dit is een prijzige stoel, die voor slechts weinig mensen te veroorloven is.
Tenminste, iedereen zou wel zo’n stoel kunnen kopen, maar het is een fikse investering en niet veel mensen zijn bereid om veel geld uit te geven aan een meubelstuk. Een Barcelona chair is prijzig en dat komt omdat de stoel met de hand wordt gemaakt. Hier zit ontzettend veel tijd in en deze manuren, alsook het kwalitatieve materiaal dient terug te worden verdiend. Dit is dan ook de reden dat je de stoel niet bij veel mensen zult tegenkomen. Het zijn vooral mensen met veel vermogen die zich zo’n stoel kunnen permitteren. Je kunt ook een replica kopen, maar deze kan natuurlijk niet tippen aan een originele uitvoering.

Deze stoel is niet zo maar een stoel, want er gaat eigenlijk een hele geschiedenis aan vooraf. De originele Barcelona chair werd namelijk bijna
honderd jaar geleden voor een prestigieuze expositie en was bedoeld voor de koning van Spanje. Dit is een belangrijke reden waarom de hedendaagse stoel nog populair en zo duur is. Het kost veel tijd om de stoel te maken en er moet worden voorgesteld dat men aan alleen het stikken van de kussens veel tijd kwijt is. Het gaat hierbij om circa 30 uur. Je hebt dan wel een heerlijk comfortabel stoel. De kussens zijn tien centimeter dik en de bekleding is gemaakt van anilineleer. De eerste stoelen waren voorzien van wit geitenleer, maar vandaag de dag kun je uit talloze kleuren kiezen.

Een Barcelona chair kun je kopen bij winkels die hoofdzakelijk design meubels verkopen. Dit kan bij een speciale meubelzaak, maar de kans is klein dat je zo’n stoel bij een woningboulevard kunt kopen. Hiervoor zul je echt naar een speciaalzaak moeten gaan.

Linkruil.org

Comments are closed.