Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Een incassobureau inschakelen

Als een bedrijf nog geld krijgt van een ander bedrijf en ze zelfs na een aanmaning versturen
nog steeds geen reactie krijgen van de schuldeiser is het goed een incassobureau in te schakelen. Een incassobureau int de schulden voor de schuldeiser. Het incassobureau zelf brengt natuurlijk ook weer kosten met zich mee. Deze kosten komen dan bovenop de schulden. Als de schuldenaar niet reageert op de brieven van een incassobureau zal deze vervolgens een deurwaarder inschakelen.

Aanmaning versturen

Na het leveren van een dienst of een product wordt er een factuur verzonden. Als deze factuur niet binnen de gestelde tijd is betaald wordt er een herinnering gestuurd. Daarmee laat u weten dat u het geld graag wilt ontvangen zonder al te opdringerig te zijn. Als een bedrijf niet reageert op deze herinnering dan moet de schuldeiser een aanmaning versturen. Hierin verplicht een bedrijf de klant het bedrag alsnog binnen een vastgestelde tijd te betalen. Als deze stap niet als resultaat heeft dat de klant de schuldeiser zijn geld geeft kan de schuldeiser beter een incassobureau inschakelen.

Incassobureau

Een incassobureau begint meestal met het versturen van een brief naar de schuldenaar. Als dit niet werkt zal een incassobureau overgaan op bellen en thuis langs gaan. Wanneer contact gelegd is met de schuldenaar kan de vordering worden besproken. Een incassobureau bewaakt dan vervolgens de afspraken die gemaakt zijn tijdens het gesprek met de schuldenaar. Zodra de betalingsregeling alsnog wordt geschonden, wordt de schuldenaar gedaagd om voor de rechter te verschijnen. Als de schuldenaar zelfs niet ingaat op het bevel van de rechter is het tijd voor de executiefase. Hierin kan bijvoorbeeld beslag gelegd worden op het goed en/of de inkomsten van de schuldenaar.

Deurwaarder

Een deurwaarder is degene die in de executiefase beslag komt leggen op het goed en/of de inkomsten van de schuldenaar. Ook ondersteund een deurwaarder de rechtspraak. Hij houdt zich bezig met het geven van juridische adviezen. Een deurwaarder kan tevens de schuld innen namens een schuldeiser, net als een incassobureau.

Incassokosten

Een incassobureau brengt incassokosten in rekening. Dit is meestal een vast bedrag, maar kan ook een percentage zijn van de schuld. Deze kosten zijn voor de schuldenaar. Voor de schuldeiser is het inschakelen van een incassobureau meestal gratis. Voor de deurwaarder zijn er ambtelijke kosten vastgesteld. Deze kosten zijn voor het uitbrengen van de dagvaardingen en het beslag leggen. Voor bijvoorbeeld het innen van schulden kan een deurwaarder wel zelf zijn tarieven vaststellen

Linkruil.org

Comments are closed.