Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Een keukens met kookeiland en de voordelen daarvan

De kookruimte is allang niet meer enkel een plek waar u uw ontbijt, lunch en diner voorbereidt. Zeker de laatste jaren is men het gaan zien als de ruimte bij uitstek om niet enkel culinair maar ook sociaal te genieten. En bij voorkeur moet het ook nog bij de sfeer van uw woning passen. Daarom zijn er steeds meer keukenopstellingen en stijlen verkrijgbaar. Een rechte keuken, dubbelwandige keuken, u-opstelling en hoekkeuken. En zo is er ook de keuken met kookeiland. Door de unieke uitstraling en groot praktisch gemak een zeer geliefde indeling. Maar is het altijd haalbaar?

Punt van belang             

Wilt u een keukenindeling met apart eiland, dan zijn er een aantal punten waar u rekening mee dient te houden. Zo vraagt deze inrichting om een redelijke hoeveelheid ruimte vooraleer u comfortabel kunt werken. In de regel geldt dat een eiland minstens zo’n 1,5m bij 0,75m meet. Idealiter houdt u ook ten minste een meter aan loopruimte over zodat u niet enkel genoeg bewegingsvrijheid heeft maar ook de kasten gemakkelijk geopend kunnen worden.

Het klassieke eiland

Er zijn meerdere soorten eilanden voor in de keukens verkrijgbaar. Het klassieke kookeiland heeft de beschikking over een kookplaat. Hierbij is van belang dat u rekening houdt dat de afzuigkap geen belemmering voor het zicht vormt. Vaak wordt gekozen voor de oplossing waarbij het plafond iets verlaagd wordt waarbij de afzuigkap geïntegreerd wordt.

Spoeleiland

Hierbij wordt er een spoelbak in het eiland gemonteerd. Vaak zit er nog een extra gedeelte aan dat als spoelrek en werkblad gebruikt kan worden.

Gecombineerd eiland

Wanneer er voldoende ruimte is, kunnen beide eilanden gecombineerd worden. Dit heeft als groot voordeel dat de keukenwand volledig als werkblad gebruikt kan worden.

Als bar

Het is tegenwoordig ook populair om het eiland een barfunctie mee te geven. Een paar barkrukken nodigen uit om aan te schuiven en u kunt zo contact houden met gezinsleden en gasten. En na het diner kan er stijlvol nagetafeld worden.

Waar te vinden?

Iedere keukenspecialist heeft een ruim assortiment aan eiland keukens en in alle prijsklassen en stijlen beschikbaar. Bezoek uw adviseur en laat u verrassen door de prachtige collecties.

Linkruil.org

Comments are closed.