Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Een nieuwe lamp kopen? Ga voor led lampen

Leds hebben echt grote voordelen ten opzichte van de oudere lichtbronnen. Leuke grafieken en tabellen met allerlei waarden zeggen niet iedereen evenveel. Daarom hier enkele voordelen op een rijtje in normale taal.

Led lampen, wat zijn dat?

De led lamp is de nieuwe lamp die u gewoon in uw huidige verlichting kunt gebruiken. Hij ziet er uit als een gloeilamp, maar dan met leds als de lichtbron in plaats van de gloeidraad. Dus het is eigenlijk precies hetzelfde zoals het destijds met de introductie van de spaarlamp ging. De nieuwe lichtbron wordt gewoon in het oude jasje gestoken en de consument merkt er verder niets van dat het om hele nieuwe technologie gaat. U ziet ook hier en daar dat deze nieuwe lamp een ‘led gloeilamp’ wordt genoemd. Dat is natuurlijk een beetje verwarrend, maar aan de andere kant is het voor sommigen meteen duidelijk om wat voor lichtbron het gaat.

Milieuvriendelijkheid van leds

Voordat we het over de financiële voordelen gaan hebben, toch even iets ten aanzien van de milieuvriendelijkheid van leds. Leds zijn hele energiezuinige lichtbronnen die maar liefst 80% minder energie verbruiken dan een gewone gloeilamp en ze gaan bovendien ook nog eens 25 tot 50 keer langer mee, dus u hoeft ze niet zo vaak weg te gooien. Wat vaak niet vermeld wordt over led lampen, is dat deze in tegenstelling tot de spaarlamp, gewoon in de afvalcontainer kan en dus niet bij het chemisch afval hoeft.

Duurzaamheid

De gemiddelde levensduur van een led is maar liefst 50.000 branduren. De gloeilamp deed slechts 1000 uur dienst en gaf dan reeds de pijp aan Maarten. De spaarlamp deed het iets beter, maar ook die gaf het na 6.000 uur reeds op. Stel u heeft een plafondlamp elke dag zo’n zes uur aan, dan betekent dit dat u ruim 50 jaar lang de peer niet hoeft te vervangen!

De financiële voordelen

De led lamp is duurder in aanschaf dan de andere lampen. Doordat ze echter veel langer meegaan en minder energie verbruiken, is er toch een groot voordeel te behalen door oude lichtbronnen te vervangen. Doordat u door het gebruik van leds zo’n 55kWh bespaart per jaar, verdient u dus ca. 12 euro!

Linkruil.org

Comments are closed.