Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Een nieuwe woning kopen. Waar let je op?

Het kopen van een nieuwe woning is voor veel mensen een spannende stressvolle periode. Je koopt namelijk niet dagelijks een nieuwe woning en het gaat natuurlijk ook om grote bedragen. Daarom is het goed om te weten waar je op moet letten voordat je een nieuwe woning koopt. Een woning kopen doe je daarom ook vaak met een makelaar met veel kennis en ervaring. Maar wat als je het helemaal zelfstandig wilt doen? Waar moet je dan op letten? Dat zal ik je in deze blog duidelijk uitleggen.

Een goede voorbereiding

Zoals bij veel dingen is niets zo belangrijk als een goede voorbereiding. Maak een duidelijk lijstje met wensen waar de woning aan moet voldoen. Op deze manier kan je tijdens het bezichtigen eenvoudig controleren of de woning voldoet aan je wensen. Bezoek de woning ook altijd met goed daglicht. Hierdoor weet je hoeveel zonlicht er in de woning valt. Geen onbelangrijk dingetje natuurlijk!

Vergeet de buitenkant niet

Het lijkt misschien logisch en waarschijnlijk is het eerste dat je opvalt de buitenkant van de woning. Maar kijk hier altijd goed naar. Loop desnoods een rondje om de woning om de gehele buitenkant te kunnen bekijken. Het laatste dat je wil is eindigen met een woning die slecht onderhouden is. Dingen waar je goed op moet letten is de staat van de materialen die gebruikt zijn. Denk aan de kozijnen en al het andere houtwerk, maar ook hoe ligt de tuin erbij en wil je deze ook aanpakken of niet?

Loop een rondje door de buurt

Wat veel mensen vaak niet doen is de buurt waarin de woning staat niet bekijken. Mensen die een woning kopen vergeten de buurt. De buurt waar de woning in staat is misschien wel net zo belangrijk als de woning zelf. Kijk bijvoorbeeld of de buurt kindvriendelijk is of juist helemaal niet of kunnen er plekken in de buurt zijn die voor overlast kunnen zorgen? Belangrijk dat je hier naar kijkt om problemen te voorkomen!

Linkruil.org

Comments are closed.