Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Een zakmes is een handige tool

zakmessen
Messen en vooral zakmessen hebben een grote aantrekkingskracht op jongetjes die richting de pubertijd gaan. Zakmessen zijn stoer om bij je te dragen, vinden veel jongens op de lagere school. Maar de meeste ouders en ook leerkrachten verbieden het dragen van een zakmes door hun kinderen op school en thuis. Zakmessen kunnen dan wel leuk zijn om mee te spelen, ze zijn ook levensgevaarlijk als ze in verkeerde handen terecht komen. De meeste zakmessen zijn namelijk vlijmscherp en kunnen iemand bij verkeerd gebruik behoorlijk verwonden of erger. En omdat jongens in de pubertijd best driftig kunnen zijn is het gevaarlijk als die groep een mes bij zich draagt. Want als er een ruzie ontstaat kan er dan gedreigd worden met het mes met alle mogelijke gevolgen van dien. Vandaar dat veel ouders het hun kinderen verbieden om een mes bij zich te dragen. Probleem is echter, dat veel kinderen dan toch stiekem, via via, een zakmes weten te bemachtigen. Helemaal tegenhouden is dus erg moeilijk, zo niet onmogelijk.

Zakmes voor jagers en vissers

Voor jagers en vissers behoort een zakmes eigenlijk tot de standaarduitrusting, zeg maar een must have voor die groep. Een jager kan er bijvoorbeeld een dier mee doden als dat noodzakelijk is, een visser gebruikt een zakmes regelmatig om bijvoorbeeld een haak die vastzit in de bek van een vis los te krijgen. Voor die groep is een zakmes echt een tool die noodzakelijk si om bij je te hebben en heeft het niets te maken met stoerdoenerij of machogedrag. Meestal hebben jagers en vissers speciale zakmessen die speciaal voor die doelgroep zijn ontworpen.

Multitool voor huishoudelijk gebruik

Er bestaan ook zakmessen op de markt die echte multitools zijn, handig voor in huis. Er zit bijvoorbeeld naast een gewoon zakmes ook een kurketrekker, schroevendraaier en schaar in, om maar wat te noemen. Dergelijke tools zijn niet alleen in huis handig, maar ook om mee te nemen als je bijvoorbeeld gaat kamperen of varen. Er komt altijd wel een moment dat je zo’n multitool nodig hebt. Online maar ook offline in verschillende winkels zijn er zakmessen in vele soorten en maten te koop. In de meeste gevallen is er ook nog een aanbieding te vinden of zijn er kortingscodes verkrijgbaar zodat je goedkoper uit bent. Let er wel op dat je een mes koopt van een redelijk merk en goede kwaliteit, want echt goedkope exemplaren gaan toch meestal sneller kapot en kunnen in sommige gevallen zelfs onveilig zijn om te gebruiken.

Linkruil.org

Comments are closed.