Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Feitjes over muggen

Bijna iedereen is het erover eens dat muggen erg vervelend zijn. Vooral in de zomermaanden zoemen ze continu rond je hoofd, op zoek naar bloed. Als je ‘s nachts gezoem hoort, durf je bijna niet te gaan slapen, bang om lek gestoken te worden. Toch gaan er veel fabels rond over muggen. We zetten alleen de feiten over muggen voor je onder elkaar.

Muggen komen af op je lichaamsgeur

Veel mensen denken dat muggen afkomen op licht. Dit is absoluut niet waar. Muggen komen af op lichaamsgeur. Hierin is de mug ook zeker selectief. Soms lig je op een kamer met iemand anders en wordt maar één van jullie twee gebeten. Dit ligt aan de hoeveelheid aminozuren op je huid. Het heeft dus niets te maken met het hebben van ‘lekker bloed’. Sommige aminozuren ruiken beter dan anderen voor muggen. Als je dus het lekkerst ruikt, heb je pech. Ook is het zo dat van alle muggen alleen de vrouwtjes bijten. Het vrouwtje heeft bloed nodig om eitjes te ontwikkelen. Zij kijkt naar het bloed dat bepaalde aminozuren bevat dat voor de meeste eitjes zorgt. Want hoe meer nageslacht, hoe beter.

DEET houdt muggen weg

Iedereen weet wel maniertjes om muggen buiten de deur te houden. Helaas werken niet al deze tips, anders zou bijna niemand meer een muggenbeet hebben. Het neerzetten van een citronellakaars helpt bijvoorbeeld niet. Sterker nog, dit is erg slecht voor je. Wat wel helpt is het hangen van een klamboe boven je bed, het aansteken van een wierookstokje en het opsmeren van DEET. DEET ruikt misschien niet zo fris, maar werkt wel erg goed tegen muggen. Het is vrij agressief, maar als je allergisch bent of veel last hebt van muggen is dit een goede oplossing. Een andere oplossing is natuurlijk het aanschaffen van een vliegenraam om de muggen in ieder geval buiten te houden. Goede vliegenramen kun je aanschaffen op Vliegenraamtotaal.be.

Krabben helpt niet tegen jeuk

Heb je ondanks alle maatregelen toch de pech dat je bent gebeten door een mug? Krab dan vooral niet aan je muggenbult. Hierdoor wordt de jeuk juist erger. Je kunt het beste een crème op de beet smeren die verkoelt. Dit kan al schelen. Ook crèmes met antihistamine werken tegen jeuk. Helpt dit allemaal niet? Dan kun je met je nagel een kruisje zetten op je muggenbult. Ondanks dat dit maar tijdelijk helpt, kan het bijvoorbeeld schelen met het in slaap vallen. Het is namelijk bewezen dat jeuk erger is dan pijn. En door een kruisje te zetten, wordt de jeuk vervangen door pijn. Dit is beter te verdragen dat jeuk.

Linkruil.org

Comments are closed.