Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Funderingen met perspalen, hoe werkt dat precies?

Funderingen zitten overal in. In bijna elk gebouw in Nederland, behalve de oude. En in elk monument en eigenlijk onder alles wat door mensen is gebouwd. De reden hiervoor is dat een fundering zorgt voor de goede basis die nodig is wanneer je in Nederland woont. Funderingen verplaatsen het totale gewicht van een gebouw over een grotere oppervlakte. En dat is nodig ook, want in de bodem van Nederland kun je snel wegzakken. Voor funderingen die met zo min mogelijk trillingen moeten worden aangebracht worden perspalen gebruikt. Een specialistische aanpak die in sommige gevallen nodig gebruikt moet worden.

Wanneer worden perspalen toegepast in funderingen?

Doordat perspalen trillingvrij aangebracht kunnen worden zijn ze zo handig. Voor werkzaamheden waar trillingen voor schade kunnen zorgen kunnen deze ingezet worden. We zien vaak dat deze werkzaamheden toegepast worden bij bijvoorbeeld monumenten. Oude gebouwen of standbeelden die met zo min mogelijk trillingen behandeld moeten worden. En de perspalen bieden hier de ideale uitkomst voor. Zo kunnen funderingen in de buurt aangelegd worden of kunnen gebruikte funderingen hersteld worden zonder vervelende gevolgen.

Het grote belang van funderingen in Nederland

We kennen allemaal het beeld wel van afgelopen zomer. De overstromingen die halve Duitse dorpen hebben weggevaagd en veel plaatsen in Nederland die onder water kwamen te staan. Wat hier opvalt is dat de Nederlandse woningen niet werden weggesleept. Dat komt onder andere door de stevige funderingen en heipalen die worden gebruikt in de Nederlandse woningbouw. De funderingen zorgen ervoor dat een groot oppervlak het gewicht van de woning draagt, en de heipalen eronder zorgen ervoor dat niets weg kan zakken. Ook zonder overstromingen is het nodig in Nederland, door de zachte bodem in west Nederland. Een groot deel van de bodem daar is veen. En in bijvoorbeeld Utrecht is dat zand. Het belang van funderingen mag niet onderschat worden, en dat doen wij ook zeker niet! Door contact te ontwikkelen en innoveren.

Linkruil.org

Comments are closed.