Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Ga de strijd aan met huisstofmijt

Zoals de naam van het kleine beestje al doet voorspellen, komt de huisstofmijt voor in stof. Omdat de uitwerpselen van deze voor het oog bijna onzichtbare beestjes voor allergieën en andere gezondheidsklachten kunnen zorgen, is het belangrijk je matras, tapijt en gestoffeerde meubelen regelmatig te reinigen.

Huisstofmijt in matras en tapijt
Vooral uit matrassen is het moeilijk om zelf alle huisstofmijten te verwijderen. Dat betekent dat in een matras dus ook veel dode huisstofmijten zitten. Omdat ze voor gezondheidsklachten kunnen zorgen, is huisstofmijt verwijderen een noodzaak. Het is dus ook belangrijk dit professioneel te laten doen. Veel bedrijven zijn gespecialiseerd in het reinigen van matrassen, tapijten en gestoffeerde meubels. Als je dit minstens één keer per zes maanden laat doen, slaap je altijd op een schoon matras.

Hoewel het bijna onmogelijk is om zelf je matras helemaal zuiver te krijgen, kun je natuurlijk wel de nodige dingen doen om de komst van huisstofmijt te beperken. Belangrijk is om goed te stofzuigen en schoon te maken. Huidschilfers die van je eigen huid afkomen, worden daardoor verwijderd. De huisstofmijt leeft hier van, dus dat als je de huidschilfers wegneemt, neem je ook een beetje de huisstofmijt af. Het is ook belangrijk je huis goed te ventileren, zodat de luchtvochtigheid minder wordt. Huisstofmijten houden hier namelijk van.

Houd je aan bovenstaande regels en laat je matras, tapijt en gestoffeerde meubels professioneel reinigen. Het is goed voor je gezondheid en voor je nachtrust!

Linkruil.org

Comments are closed.