Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Geen koude voeten of nare luchtjes?

Voelt uw vloer koud aan of heeft u meer dan eens last van nare luchtjes in uw huis? Erg vervelend en al helemaal als u de oorzaak niet direct kan aanwijzen. Eén van deze verschijnselen of de combinatie hiervan kan te maken hebben met een slecht geïsoleerde vloer. Voornamelijk in oudere huizen is vaak geen vloerisolatie aangebracht of laat de isolatie te wensen over. Maar waar wacht u op? Vloerisolatie is vaak binnen één dag aangelegd en dankzij het lagere BTW-tarief – u betaalt namelijk geen 21%, maar 6% – is vloerisolatie een goede investering. Wanneer u woonachtig bent in bepaalde gemeenten, zoals Den Haag, kunt u zelfs subsidie ontvangen voor het aanleggen van vloerisolatie. Woont u in de provincie Overijssel en bent u, wellicht samen met uw buren, geïnteresseerd in vloerisolatie?  Vraag eens naar de collectieve duurzaamheidspremie. Of u nou subsidie krijgt of niet, gemaakte kosten verdient u veelal vrij snel terug door een besparing op uw stookkosten. Maar wat kunt u ongeveer besparen?

 

Besparing vloerisolatie

Het is lastig om in algemene zin een besparing te geven, omdat zowel de kosten voor het aanleggen van vloerisolatie als de besparing op uw stookkosten afhankelijk is van het aantal vierkante meters in uw woning. De besparingsberekening voor een grote villa is dus anders dan die van een middenwoning. Over het algemeen kunt u tot maarliefst 4 kubieke meter aardgas per vierkante meter besparen. Wanneer we uitgaan van een gemiddelde prijs van € 0,65 per kubieke meter aardgas, kunt u dus € 2,60 per vierkante meter besparen! Laat u niet misleiden door aanbieders die beweren dat uw besparing veel groter is. Maar de voordelen zijn niet enkel financieel; ook ervaart u meer comfort!

 

Comfort vloerisolatie

Zoals in de inleiding benoemd, kunnen een koude vloer of nare luchtjes verleden tijd worden na de aanleg van vloerisolatie. Dit zorgt voor veel meer binnenshuis comfort. Heeft u vloerverwarming? Dan is het resultaat zelfs nog beter! Het rendement van uw vloerverwarming zal flink toenemen, doordat de warmte enkel nog omhoog kan uitstralen en niet meer naar de kruipruimte.

Linkruil.org

Comments are closed.