Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Geen lamp veelzijdiger dan de hanglamp

Kies eens voor iets totaal anders. Gooi het roer eens compleet om. Verandering van spijs doet eten en wat van ver komt is lekker. Dat geldt zeer zeker ook de verlichting van onze woning. Maar welkesoort lampen komen van ver? Welke lampen zorgen voor een compleet andere uitstraling van onze woning? Wat dacht u van Marokkaanse of Oosterse lampen? U zult uw ogen niet geloven bij het zien van zoveel verscheidenheid. Er zijn vele soorten volop verkrijgbaar, ook in Nederland.

Of wat dat u van een mooie grote koperen hanglamp? Deze lampen zijn zeer veelzijdig doordat de basis van de lamp met verschillende soorten gaatjesstructuur verkrijgbaar is. Deze structuur zorgt niet alleen voor een heel specifiek licht, maar ook voor een prachtige lichtmozaĆÆek op het plafond. Soms worden deze structuren van gaatjes voorzien van gekleurde stukjes glas wat zorgt voor een heel speciaal gekleurd licht. Nadeel is wel dat de lichtsterkte hiervan achteruit gaat en het nodig kan zijn om extra lampen te ontsteken om te zorgen voor voldoende licht. Hiervoor zouden overigens uitstekend henna lampen gebruikt kunnen worden.

Deze lampen zijn er in veel vormen van hanglampen tot tafellampen en worden vaak beschilderd met henna. Hierdoor geeft dit soort lamp een warm en bijzonder soort licht. Belangrijk aandachtspuntje is wel dat u niet moet vergeten om de kap van deze lampen van tijd tot tijd met olie in te wrijven. Hierdoor voorkomt u het scheuren van de lampenkap als gevolg van droogte.

Een andere bijzondere variatie zijn de Marokkaanse lantaarns. Deze zijn veelal van koper gemaakt waarbij moet worden opgemerkt dat het hier meestal gaat om echt handwerk. De variatie zit ‘m niet alleen in de grootte en vorm van de lantaarn, maar ook in het glas wat hiervoor gebruikt wordt. Er bestaan lampen met wit glas maar ook met glas in allerlei kleuren. Welke soort u ook kiest, ze zijn altijd karakteristiek en smaakvol. Voor Marokkaanse lampen gaat zeker op, wat van ver komt is lekker. Met name als hanglamp is dit een zeer veelzijdige soort lamp.

Linkruil.org

Comments are closed.