Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Geniet van alles wat de Franse keuken te bieden heeft!

Bij het horen van de woorden “Franse keuken” denken veel mensen aan een croissant of pistoletje. Als nagerecht zijn de tarte tatin en de crème brûlée het meest bekend. De Franse keuken is echter zoveel meer dan dat!

Traditionele gerechten
Eén van de meest populaire Franse recepten onder de Fransen zelf is de quiche lorraine. Een hartige taart waar je als (hobby)kok ontzettend veel mee kan variëren. Het meest bekende voorgerecht uit de Franse keuken is waarschijnlijk de escargot. De Franse benaming klinkt een stuk beter dan de Nederlandse beschrijving: slakken. Dat maakt het gerecht er echter niet minder lekker om. In tegenstelling tot de Franse uiensoep, is dit voorgerecht niet iets wat huismoeders thuis klaarmaken. Om ieder gerecht wat extra’s te geven, kun je natuurlijk altijd een lekker Franse wijntje erbij drinken!

Franse eetgewoontes
In het Noorden van Frankrijk koken ze net wat anders dan in het Zuiden van Frankrijk. In Noord-Frankrijk worden namelijk veel appels en room gegeten, terwijl ze in het Zuiden meer met olijfolie en kruiden koken. De betere restaurants in de grote steden van Frankrijk zeggen dat ze de originele keuken bestempelen, maar de echte originele Franse recepten vind je in de regionale gerechten.

Wat typisch is aan de Fransen is dat ze vaak tijdens de lunch al een lekker wijntje nuttigen. Als afsluiter tijdens een etentje is een kaasplankje een veel voorkomend ‘nagerecht’.

Meer weten?
Wil je meer weten over de vele Franse recepten die er zijn? Kijk dan eens rond op het internet. Er zijn genoeg websites die informatie bieden over de Franse keuken. Je vindt er ook gemakkelijk recepten!

Linkruil.org

Comments are closed.