Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Geschroefde stalen buispalen als onderdeel van uw woning

Geschroefde stalen buispalen zijn een onderdeel van funderingen. Ze zorgen voor een versteviging van een van de belangrijkste onderdelen van een bouwwerk. Namelijk de fundering. Funderingen zijn er in alle soorten en maten. Onder een enorm flatgebouw en onder bijvoorbeeld speeltuinen. Ze zijn dan ook erg belangrijk in een land als Nederland waar de bodem erg zacht is. Waarom dat is en waarvoor de buispalen gebruikt kunnen worden lees je in dit artikel!

Het grote belang van funderingen in Nederland

Nederland staat erom bekend dat het natuurlijk onder de zeespiegel ligt. Een groot deel van de bewoners wonen dus op een bodem die vroeger onder het water lag. Dit heeft als gevolg dat de bodem vrij zacht is. Waar vroeger een moeras achtig gebied te vinden was zien we nu vooral veengronden. Een bodem waar vooral planten en dierlijke resten te vinden zijn. Met als gevolg dat het erg zacht is. Wanneer je er een huis op bouwt is de kans aanwezig dat het kan verzakken of dat er scheuren in de muren kunnen ontstaan. Om dit probleem op te lossen worden er funderingen ingezet. Ze dienen voor het verspreiden van het gewicht van de woning over een groter oppervlak. Hierdoor kan de bodem een groter gewicht dragen en zakt de woning minder snel weg. En in combinatie met heipalen staat de woning zo stevig als een huis.

De toepassing van geschroefde stalen buispalen

Binnen de funderingstechniek zijn er verschillende soorten technieken. Zo kunnen er geschroefde stalen buispalen gebruikt worden om de fundering verder te verstevigen. Stalen buispalen kunnen gebruikt worden om de constructie te verstevigen, zonder dat het gewicht van de constructie toeneemt. De buispalen zijn namelijk hol van binnen, waardoor het totale gewicht niet zwaarder wordt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een massief stalen paal. Op die manier is het makkelijk voor bedrijven om een fundering te verstevigen.

Linkruil.org

Comments are closed.