Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Gietvloer leggen – tips om rekening mee te houden

Het plaatsen van een gietvloer

U moet rekenen dat als een gietvloer wordt gelegd dat u minstens 6 dagen rond bent. Het duurt ongeveer een 3 tot 4 dagen totdat de vloer is gelegd en daarna moet alles nog een dag of twee drogen. Niemand maar ook niemand mag in die tussentijd de vloer betreden. Het spreekt voor zich dat tijdens de werken geen andere werkzaamheden mogen plaatsvinden die de vloer zouden kunnen beschadigen. Een gietvloer is een gladde vloer en als er oneffenheden opkomen is dit uiteraard meteen zichtbaar voor iedereen.

De beste temperatuur voor de kamer

Om het beste resultaat te halen voor uw gietvloer is ervoor zorgen dat de plaatsing conditie optimaal is. De beste temperatuur is tussen de 15 en 25 graden. Als de temperatuur precies tussen beide is, is de luchtvochtigheid lager dan 75%. Als u zich hieraan houdt, zal de vloer sneller drogen en kan u sneller gebruik maken van uw gietvloer. Houdt er wel rekening mee dat er elektriciteit en stromend water in de buurt is om mee te kunnen werken. Na de werken houdt u het beste alle ramen en deuren toe zodat niets uw nieuwe gietvloer kan beschadigen.

Gietvloer is een ideaal middel om te verbouwen

Misschien bent u uw huidige interieur al even beu gezien en denkt u dat het tijd is voor verandering. In dat geval kan u altijd beroep doen op een gietvloer. De minimale laagdikte van een gietvloer varieert tussen de 3 en de 6mm. Stel dat u een houten interieur heeft, dan kunt u zelfs een gietvloer plaatsen. Het zou best kunnen dat er bepaalde handelingen nodig zijn om het hout langer te kunnen houden. U hebt een nieuwe vloer en u hoeft er niet teveel voor te slopen, dit kost u een pak tijd en geld.

Tips om rekening mee te houden

Het zijn er niet veel maar een aantal zaken moet u wel in het achterhoofd houden. Zo dient de hele vloer meubelvrij te zijn. Anders kan er niet vlot gewerkt worden. De deuren moet u uit de posten kunnen halen want dit werkt beter. Zo hoeft u niets te verschuiven. Op deze manier werkt iedereen het beste. Hoe vlugger een gietvloer kan worden gelegd, des te vlugger kunt u de vloer gebruiken.

Bron: gietvloeren|http://www.gv-gietvloeren.be

Linkruil.org

Comments are closed.