Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Glas op maat

Net een nieuw huis, of een nieuw bedrijfspand laten bouwen? Of verhuisd en toe aan verandering?

Glaswerk was en is nog steeds een precisie werk en daarom is het cruciaal om het glas op maat te laten maken. Geen enkel kozijn is namelijk hetzelfde. Maatwerk en ervaring is dus van groot belang bij het perfect aansluiten van glas op de bestaande kozijnen.

Maar waaruit bestaat glas precies? Hoe wordt het gemaakt? Glas komt tot stand door een mengsel van zand, soda en kalk. Deze worden bij elkaar in de oven samengesmolten tot het vloeibaar glas wordt genoemd. Met dit vloeibare glas kan de glasblazer, de persoon die uiteindelijk verantwoordelijk is voor de verdere vorming van het glas, glazen ramen of glasplaten maken. Als je glas onder een microscoop legt zie je ook duidelijk dar het op zand lijkt.]

Geschiedenis van glas

Het ontstaan van glas heeft een oude geschiedenis. Het verhaal gaat dat rond 2500 voor christus kooplieden aan wal gingen met hun waren. Deze kooplieden handelde in soda en omdat ze geen geschikte stenen hadden om die avond op te koken besloten ze soda te gebruiken. Het zand en de hete soda smolten samen en lieten het vloeibare glas achter,

Als u nog niet zeker bent van alle mogelijke opties, ontwerpen of soorten glas kunnen wij vrijblijvend bij u op locatie langs komen. Aan de hand van de ruimte die ter beschikking wordt gesteld, maken we een ontwerp en maken met toestemming een vrijblijvende offerte voor u op. Als u zelf de maten al weet, en precies weet wat u zou willen kan u direct bij ons bestellen.

Afhankelijk van of het glas op maat gemaakt is kan het thuis bezorgd en geplaatst worden of het kan bij ons opgehaald worden.

Uit welke soorten van glas kan een keuze gemaakt worden?

Er zijn vele soorten van glas. Als u het glas wil dat het beste bij uw interieur of kamer past kunt het best contact met u opnemen.

Linkruil.org

Comments are closed.