Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Groentezaden kopen

Alhoewel de winter nog in volle gang is is het toch al leuk om te gaan nadenken over wat je dit jaar in jouw tuin kan verbouwen het leukste is om zelf de groentezaden kopen en het te verbouwen. Mocht het de eerste keer leggen wij het kort uit hoe je het kan doen. Een klein steuntje in de rug is natuurlijk altijd fijn.

Als je je moestuin gaat inrichten kan je dit het beste doen in de buurt van een schutting of muur, zodat klimgroenten hier gebruik van kunnen maken. Vaak  is de grond hier wel erg droog. Spit van te voren je het stukje goed om, om onkruid en puin te verwijderen Mest van te voren goed, zodat water beter vast wordt gehouden.

Als je gaat beginnen moet je eerst groentezaden kopen. Kies deze zorgvuldig uit. Aardappelen, knoflook en uien worden vaak in stekjes of bollen verkocht. Zodra je de groentezaden binnen hebt kan je beginnen met zaaien. Afhankelijk van de omstandigheden en het gewas kan deze gelijk in de grond worden gezaaid anders moet je deze zaaien in een bak en later verplanten

De snelheid van het  ontkiemen van de zaden is afhankelijk van de temperatuur van de grond. Penen en wortel ontkiemen tussen de 14 en 21 dagen. Kool en sla al na zo’n 7 dagen. De rest zit hier tussen in. Bij het planten moet je opletten dat je de zaden niet te diep plant dan komen ze niet naar boven, maar ook niet aan oppervlakte het kan dan zijn dat ze uitdrogen.

Als je planten moet overplanten is het aan te raden voorzichtig te doen. Om het zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het aan te raden om voor en na het overplanten de groenten water te geven. Neem ook in oogschouw dan sommige groenten niet tegen bevroren kunt krijgen en dood gaan.

 

Linkruil.org

Comments are closed.