Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Grote opruimplannen? Huur een container!

Ben je net verhuisd en moet er veel verbouwd worden aan je nieuwe stulpje? Of besluit je na jaren fijn vertoeven in je woning om eens even goed de bezem door je huis (en schuur) te halen? Dan kun je natuurlijk met je auto en eventueel een aanhangwagen af en aan naar de gemeentelijke stort rijden. Met een beetje geluk red je het binnen tien keer, als je niet te veel afval hebt en het allemaal zeer effici├źnt inruimt. Toch ben je alsnog dubbel bezig, eerst alle troep inladen bij je huis en op de stort mag je alles weer uitladen en in de juiste container gooien. Bij een echt grote opruiming of verbouwing is het veel handiger, gemakkelijker en relaxter om gewoon een container te huren en die bij je huis te laten plaatsen. Bij het huren van een container voor bouwafval en grof afval kun je ook meerdere soorten afval kwijt.

Kosten container huren

Je betaalt meestal per dag dat de container bij je huis staat en let erop dat het bedrijf waarvan je de container huurt hem aflevert, als je klaar bent weer ophaalt en jouw afval scheidt, verwerkt en recyclet waar mogelijk, zonder hier extra kosten voor te rekenen. Sommige bedrijven rekenen naast de huurkosten namelijk ook nog verwerkingskosten maar zijn hier vooraf niet duidelijk over. Je wilt voorkomen dat je je volle container wil laten ophalen en het bedrijf eerst nog verwerkingskosten vergoed wil zien.

Tips bij een container huren

Je kunt verschillende soorten containers huren, voor bijvoorbeeld grof huisvuil en bouwafval, schoon puin, grondafval en afvalhout. Let voordat je een offerte aanvraagt voor het plaatsen van een container op de geldende regels in jouw gemeente! Wil je bijvoorbeeld een container in Almere plaatsen, dan is een vergunning bij de gemeente aanvragen verplicht als de container op de openbare weg geplaatst zal worden.

Linkruil.org

Comments are closed.