Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Halloween

Altijd schrik ik weer als mijn buurman zijn huis gaat volhangen met doodshoofden, spoken, enge clownsmaskers en pompoenen. Dan weet ik dat Halloween er weer aankomt. Dit jaar 2017 valt het op dinsdag. Halloween valt altijd op 31 oktober en dan gaan de kinderen uit de buurt verkleed langs de deur “trick or treat” roepen ze dan. Weer zo’n feestdag die over komt waaien uit Amerika. Maar zoals altijd zijn trends vasthoudend en zo worden ook de versieringen van mijn buurman steeds uitbundiger en alle kinderen vinden het leuk en komen kijken. Voor je het weet staat er bij mij ook een pompoen voor de deur want iedereen wil er toch bijhoren.
In Nederland wordt her en der nog Sint Maarten gevierd en dan gaan de kinderen ook door de straat verkleed om lekkers vragen. Sint Maarten Sint Maarten, de koeien hebben staarten, de meisjes hebben rokjes aan, daar komt Sint Maarten aan.
Beide feesten hebben als overeenkomst dat de kinderen langs de deur gaan om gratis snoep te vragen. Ik hoop niet dat onze oude tradities gaan verdwijnen ten opzichte van de nieuwe. Niet dat ik tegen Halloween ben, begrijp me niet verkeerd. Uiteindelijk zijn feestjes nooit weg en het helpt ons door de donkere dagen heen.
Zegspeelgoed wenst u heel veel fijne donkere dagen toe.

 

halloween2

Linkruil.org

Comments are closed.