Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Hanglamp, een lamp voor sfeerverlichting

Hangverlichting is er in alle soorten en maten. Ze kunnen rond zijn of plat, vierkant of konisch. Alle denkbare materialen kunnen erin worden verwerkt dus modellen te over waaruit men kan kiezen.

Sfeerverlichting

Een hanglamp is een typische vorm van sfeerverlichting, vooral nu tegenwoordig vrijwel alle lampen dimbaar zijn. Sfeerverlichting gebruikt men om favoriete objecten in het zonnetje te zetten of om net zoveel licht in de ruimte te brengen dat het spel van licht en schaduw de sfeer bepaalt.

Kaarslicht is natuurlijk de ultieme vorm van sfeerverlichting. Het vlammetje geeft niet alleen weinig licht, het licht is bovendien gelig van kleur en als klap op de vuurpijl beweegt het vlammetje de hele tijd dus het spel van licht en schaduw krijgt daardoor een extra dimensie.

Het nadeel van kaarsen en olielampen is dat men het milieu in een gesloten kamer vervuilt. Elektrische lichtbronnen kennen dat probleem niet. Daarbij dient wel te worden opgemerkt dat we zonder het te weten worden blootgesteld aan bepaalde Uv-straling als men een gloeilamp gebruikt. Dat probleem kennen leds bijvoorbeeld weer niet want die stralen alleen zichtbaar licht uit. Met de komst van de leds hebben de fabrikanten daarmee een stuk gereedschap in handen om op een veilige manier sfeerlicht te creëren.

Type lamp

Het is natuurlijk leuk om een soort elektrische kaars in de kamer te hebben, net als waxinelichtjes, maar dat geeft toch allemaal heel beperkt licht. Voor een romantische avond is dat uiteraard perfect maar wil men een leuke sfeer creëren en toch genoeg licht hebben, dan zal men aan andere sfeerverlichting moeten denken.

De verlichtingsbranche weet dat maar al te goed en men heeft er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de consumenten uit een, praktisch oneindig, aanbod aan sfeerverlichting kan kiezen.

Er zijn dan ook verschillende typen lampen ter beschikking, zoals de wandlamp, de plafonnière, de staande lamp en de hanglamp.

Hangende lampen zijn dé sfeermakers

Hanglampen hangen tussen het plafond en de vloer en vullen een ruimte op waar geen ander object zich kan bevinden en geven bovendien gezellig licht. Boven een tafel hangend bepaalt het de sfeer aldaar. In een hoek hangend krijgt dat hoekje die aparte sfeer. Kortom, een sfeermaker in iedere woning.

Linkruil.org

Comments are closed.