Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Hanglampen met een verleden: industriële lampen

Toen de fabricage-industrie nog een kans had in het Westen, waren er grote hallen waar de arbeiders hun producten vervaardigden. Goed licht was nodig om volop te kunnen produceren. De fabriekseigenaar kocht daartoe lampen in die zeer degelijk waren en de juiste hoeveelheid licht op de werkplek brachten.

De industriële lampen

Tegenwoordig is men gewend aan plastic en zijn er naast goedkope kunststoffen ook hoogwaardige kunststoffen verkrijgbaar. Dit ziet men terug in de huidige lampen. Ten tijde van de originele industriële lamp was dit heel anders. De materiaalkunde was nog niet zover en plastic werd vooral gezien als een goedkoop en kwalitatief laagwaardig materiaal. Roestvrij staal, aluminium en glas waren de materialen waar men aan dacht als men het had over degelijke producten. De fabriekslamp van destijds was dan ook vooral gemaakt van deze degelijke materialen.

Industriële lampen als hanglampen

De meeste fabriekslampen waren hanglampen en ze waren degelijk vanaf de ketting waarmee ze aan het dak van de fabriekshal hingen, tot aan de lamp zelf. Het is dus ook niet zo gek dat de fabriekslampen die nu worden aangeboden voor een groot gedeelte bestaan uit hangende typen. Men moet dan niet alleen denken aan echte oude lampen. Er worden originele, opgeknapte en omgebouwde lampen aangeboden, maar er zijn ook industrielampen te koop die nieuw geproduceerd zijn.

Nieuwe trend

De hanglamp is een belangrijk onderdeel van het interieur en heeft een groot effect op hoe men de stijl van een interieur beoordeelt.

Tot voor kort moest alles qua vorm, stijl en kleur vooral bij elkaar passen. In omgebouwde oude fabriekshallen bracht men de oude sfeer terug door de oude fabriekslampen een nieuw leven in te blazen. Dit werkte en de lampen bleven niet onopgemerkt. De interieurontwerpers gingen aan het experimenteren en een nieuwe trend was geboren.

Men vindt de industriële lamp momenteel overal terug en met name de hangende variant. Vaak combineren deze lampen goed met andere producten uit een soortgelijke omgeving. De productietafels waaraan men werkte, een metalen kast voor de persoonlijke spullen en de werkkleding, zijn goede voorbeelden van meubels die perfect combineren met de fabriekslamp.

Lees Meer :- http://www.iluce.nl/industriele-lampen.html

Linkruil.org

Comments are closed.