Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Hanglampen, zwevende lampen in de kamer

Iets wat zweeft, zit in de regel nergens aan vast. Een zwevende lamp moet dan ook niet letterlijk worden opgevat. Een hanglamp hangt aan een kabel aan het plafond en zweeft dus niet, maar hangt. Waarom het woord zweven is gebruikt is enkel om aan te geven dat het hier niet om lampen gaat die dicht tegen de wand of het plafond zijn bevestigd. De hangende lamp zweeft als het ware tussen het plafond en de vloer.

Speciale plek

Er is geen andere verlichting die de lege ruimte tussen de muren, het plafond en de vloer opvult. Dat maakt hangende lampen zo speciaal. Ze kunnen daarom ook vrij groot zijn want er is ruimte genoeg. Dat is ook vaak de reden dat ze in hun eentje de stijl van het interieur bepalen. Het is natuurlijk niet zo dat een moderne hangende lamp in een overwegend klassiek interieur ervoor zorgt dat de stijl van dat interieur ineens modern wordt. Maar men kan stellen dat hanglampen een zware stempel drukken op de stijl van het interieur.

Zoveel modellen

Aan modellen geen gebrek, de hanglamp is er in ontzettend veel soorten. Voor elke stijl heeft men een ruime keuze, denk bijvoorbeeld maar eens aan de kroonluchters. Er zijn zelfs zaken die alleen maar kroonluchters verkopen en de verschillende hangende modellen zijn daar echt niet op twee handen te tellen.

Alle kleuren van de regenboog

Staande lampen hebben in tegenstelling tot hun hangende broertjes vrij saaie kleuren. Een staande lamp is vaak niets anders dan een basis met een steel en daaraan dan een of meer lampen bevestigd. De uitvoering leent zich daarom het beste voor strakke kleuren en omdat de vloerlamp ook nog wel eens verplaatst wordt, is zo’n neutrale oplossing in het zwart, wit of RVS misschien ook wel het beste.

Hangverlichting daarentegen, zijn er werkelijk in alle kleuren van de regenboog. Men krijgt ze net zo gemakkelijk in het oranje als in het zwart. Dat is ook logisch, want dit type lamp wordt zowel in de woonkamer als bijvoorbeeld de kinderkamer gebruikt. Door de uiteenlopende uitvoeringen, stijlen en kleuren waarin hanglampen verkrijgbaar zijn, is er altijd een geschikt model te vinden passend bij uw smaak en interieurstijl.

Lees Meer :-  http://www.iluce.nl/hanglampen.html

Linkruil.org

Comments are closed.