Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Het belang van de eiwitafschuimer

Bij het kopen van het aquarium stond het er prachtig bij in de woonkamer. Echter na een tijdje zonder onderhoud ziet het aquarium er inmiddels niet meer netjes uit. De eiwitafschuimer werkt niet goed meer. Coral and Fish Store vertelt in dit artikel meer over het belang van een goede eiwitafschuimer.

Waarom een eiwitafschuimer?

Een aquarium kan worden vergeleken met de oceaan. Er is echter een probleem. Een aquarium heeft niet hetzelfde zelfreinigende vermogen van een oceaan. Dus op het moment dat dit niet wordt gedaan zal de waterkwaliteit van het aquarium achteruitgaan. Dit is soms ook aan onszelf te danken omdat wij meer voer geven dan nodig is.

De afvalstoffen in het water worden niet uit het water gehaald voordat dit door bacteriën wordt afgebroken. Daarom is de afschuimer zo belangrijk. Wanneer er bijvoorbeeld teveel voer in het aquarium bevindt zal deze dit afschuimen.

Wat doe de afschuimer eigenlijk precies?

Wat de eiwitafschuimer precies doet is eigenlijk het hoeveelheden lucht en water bij elkaar brengen. Zoals eigenlijk de witte kraag die tevoorschijn komt van de golven aan de kust. Dit ontstaat door een chemische reactie. Er wordt dus telkens nieuw schuim gecreëerd en vervolgens wordt het oudere schuim in de schuimbeker gedrukt. Dit schuimt gaat inzakken, maar de deeltjes blijven in de beker en het schone water gaat weer terug.

De plaatsing van de eiwitafschuimer

De plaatsing kan van invloed hebben op de eiwitafschuimer. De meeste worden onder het aquarium geplaatst in de filterbak. Het water wordt daar als ware naar toe geleid. De afvoer van de afschuimer moet in een filtervak zodat niet hetzelfde weer teruggaat in het water.

Kiezen van de juiste eitwitafschuimer

Er zijn meerdere soorten eiwitafschuimers. Wanneer je niet precies weet welke goed bij jou aquarium past, dan is het verstandig om dat aan de aquarium specialist te vragen. Zij kunnen op basis van jouw aquarium een gepast advies aanbieden. Het advies is afhankelijk van de kwaliteit eitwitsafschuimer u wilt en wat er binnen uw prijsklasse past.

Linkruil.org

Comments are closed.