Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Het belang van een goede eetkamerstoel

Ontbijten, lunchen en dineren, je doet het allemaal aan je eettafel terwijl je op een heerlijke eetstoel zit. Eten is een belangrijk moment van de dag. Of dat nu het ontbijt of het avondeten is, je mag deze maaltijden niet overslaan. Daarnaast is het eten een momentje van rust. Even tot jezelf komen en met je partner of je gezin de dag bespreken. Het is een intiem momentje waar alles even vergeten wordt en het alleen draait om wat er aan tafel gebeurd en besproken wordt.  De eetkamerstoel is hier een belangrijk onderdeel van. Je kunt namelijk niet tot rust komen als je een zere kont krijgt van het harde oppervlak waar je op zit of dat je juist helemaal onderuit gezakt zit, zodat je niet meer kunt eten. Echte goede eetkamerstoelen zijn dan ook zeker van belang. Of je nu gaat voor moderne eetkamerstoelen van BoConcept of voor de klassiekere variant, het is belangrijk dat je er goed en vooral lekker op kunt zitten.

 

Comfortabele eetkamerstoelen

Zodra je eetkamerstoelen niet comfortabel zijn, zul je minder snel aan de eettafel plaatsnemen. Terwijl dit juist een plek moet zijn waar je urenlang kunt tafelen, lekker kunt ontbijten en waar je gezellig bij kunt praten met een vriend of vriendin. De stoelen moeten daarnaast ook bij je interieurpassen en bij de stijl van het huis. Dit heb je natuurlijk helemaal zelf in de hand, maar het is belangrijk om daar rekening mee te houden als je eetkamerstoelen gaat halen. Bij het kopen van een stoel moet je letten op de zithoogte. Om de juiste zithoogte te bepalen moet je rekening houden met je eigen lengte en met de hoogte van de tafel. Je moet met je knieën makkelijk onder de tafel kunnen schuiven. Daarnaast moet je de afweging maken of je eetkamerstoelen met of zonder leuning wilt. Een eetkamerstoel met leuning wordt vaak als meer comfortabel gezien. Je blijft er langer in zitten. Ook hier moet je wel weer rekening houden met de hoogte van de stoelen. Je hebt verder nog de keuze tussen stoelen met of zonder stof. Wordt er vaak eten gemorst bij jullie thuis? Dan is het misschien verstandiger om te kiezen voor stoelen zonder stoffering. Tot slot moet je ook nadenken of je eetkamerstoelen met wieltjes wil of niet. Op een harde vloer, zoals hout of tegels, is dit ideaal. Op een tapijt wordt het al wat minder aangenaam om op een stoel met wieltjes te zitten.

 

Eten in stijl

Je wilt natuurlijk eten in stijl en daarom moet je zorgen voor eetkamerstoelen die bij de rest van je woningstijl passen. Dit kunnen vintage eetstoelen zijn die jij nieuw leven in blaast, barok stoelen die passen bij de koninklijke stijl van je huis, moderne eetstoelen die extra nadruk leggen op alle strakke vormen in het huis of ga je voor designer stoelen en haal jij een beetje luxe in je huis. Voor welke stijl je ook gaat, het is belangrijk dat het bij jou past!

 dining-room-332207_640

Linkruil.org

Comments are closed.