Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Het effect van verlichting door te kiezen voor de juiste lampen

Als op een mooie dag de zon schijnt, dan heeft dit een enorme invloed op ons allemaal. De zon maakt ons blij en we voelen ons gelukkiger. We beleven het leven anders dan op een bewolkte dag. Het laat duidelijk zien dat licht een grote uitwerking op onze emoties heeft. Zelfs op ons geluksgevoel. Maar de zon schijnt alleen buiten en natuurlijk alleen overdag. Toch kunnen we hetzelfde effect dat de zon op ons heeft benaderen, door in onze woning lampen met het juiste licht te hebben. En dat is belangrijk omdat ook het licht in ons huis van invloed op ons is. Het bepaalt voor een groot deel hoe wij ons voelen.

Maar wat is nu goede verlichting? Hoe bepaalt u dat? Dat hangt af van het doel. Waarvoor we het licht nodig hebben. Wanneer we studeren, lezen of met precieze werkzaamheden bezig zijn, dan is het belang van krachtig licht groot. Te weinig of te zwak licht zal ons plezier in het studeren en lezen verminderen en het werken bemoeilijken. Dit heeft rechtstreeks invloed op onze gemoedstoestand. Het is dus verstandig om een wellicht grote lamp of in ieder geval een krachtige lamp te kiezen.

Wanneer we aan de eettafel een maaltijd nuttigen, hebben we behoefte aan voldoende licht, maar aan minder krachtig licht dan wanneer we zoals gezegd studeren of lezen. Geloof het of niet, maar een te groot of te krachtig licht zal invloed hebben op de smaak van het eten. In ieder geval in onze beleving.

Anderzijds is het zo dat als we een gezellige avond willen hebben met elkaar of met vrienden, het licht dat geschikt is voor boven de eettafel, waarschijnlijk te sterk is om een knusse sfeer te creëren. Deze voorbeelden laten duidelijk zien hoe belangrijk licht is en wat voor invloed licht op onze gemoedstoestand heeft. We willen natuurlijk allemaal volop van elke gelegenheid genieten of het nu gaat om lezen, eten of een gezellig avondje met elkaar. Kies dus voor elke bezigheid of gelegenheid de juiste lamp of kies voor de mogelijkheid het licht te kunnen dimmen. Lampen met goede verlichting hebben een positieve uitwerking op onze beleving en emoties. Het kan er zelfs voor zorgen dat we ons gelukkiger voelen.

Lees Meer :-  http://www.iluce.nl/

Linkruil.org

Comments are closed.