Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Het Kookeiland, meest Populaire Opstelling van alle Keukens

Wanneer je aan een kok of kookfanaat vraagt wat de beste keukenopstelling is, dan zullen de meeste deze vraag beantwoorden met: het kookeiland. Maar waarom is dit zo’n prettige keuken? We zetten een aantal voordelen voor je op een rijtje.

Ruimtelijk effect

Wanneer je een nieuwe keuken gaat kopen en je oog laat vallen op een eilandkeuken, dan moet de ruimte bij jou thuis hiervoor wel groot genoeg zijn. Een open keuken is hiervoor het meest geschikt. Een keuken met eiland creëert namelijk een ruimtelijk effect, mits de ruimte waarin deze geplaatst wordt groot genoeg is. Je moet voldoende ruimte hebben om rond het eiland te kunnen lopen. Wanneer de ruimte hiervoor eigenlijk te klein is, wordt het tegenovergestelde bereikt.

Verschillende soorten eilanden

Een eiland kun je op diverse manieren gebruiken. Zo kun je ervoor kiezen het eiland als spoeleiland te gebruiken, als kookeiland, als extra groot werkblad of als tafel of bar. Een combinatie hiervan is uiteraard ook mogelijk. Doordat het eiland zo multifunctioneel is, is deze keukenopstelling zo populair. Het is natuurlijk erg gezellig om tijdens het kokkerellen aan het eiland plaats te kunnen nemen of ‘s ochtends met het gezin aan het eiland te kunnen ontbijten. Omdat een werkblad hoger is dan de gemiddelde tafel, kun je er barkrukken omheen zetten. Dit creëert een geweldige sfeer.

Praktische indeling

Doordat het eiland in de meeste gevallen in het midden van het vertrek wordt geplaatst, blijft er voldoende ruimte over voor diverse kastenwanden. Deze bieden ruimte voor diverse inbouwapparatuur en er kan indien gewenst een extra werkblad worden geplaatst. Hierdoor is het erg prettig werken in een eilandkeuken. Alle benodigdheden bevinden zich binnen handbereik en u kunt het eiland van alle kanten bereiken.

Prachtige vormgeving

Naast alle praktische voordelen, is natuurlijk ook de vormgeving van belang. Want zeg nu zelf, het oog wil immers ook wat. Hoewel er fantastisch mooie keukens verkrijgbaar zijn, heeft een eilandkeuken een luxueuze en ruimtelijke uitstraling. Uiteraard kan een eilandkeuken net als andere keukens in iedere denkbare stijl worden uitgevoerd. Van warm landelijk tot aan eigentijds en modern. De indeling, het materiaalgebruik en de apparatuur kies je passend bij jouw wensen.

Lees Meer:  http://www.janvansundert.nl/keukens

Linkruil.org

Comments are closed.