Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Het ontwormen van uw huisdier is erg belangrijk

Het is erg belangrijk om uw hond of kat regelmatig te ontwormen. Het hebben van wormen is namelijk erg vervelend voor uw huisdier. Wormen leiden namelijk tot jeuk, diarree en andere complicaties. Wormen kunnen zelfs een dodelijke afloop hebben bij honden. Er bestaan namelijk hartwormen welke fatale gevolgen kunnen hebben. Deze hartwormen kunnen alleen preventief worden voorkomen waardoor het erg belangrijk is om uw hond regelmatig te ontwormen. Maar niet alleen voor de gezondheid van uw hond of kat is het belangrijk om uw huisdieren te ontwormen. Deze wormen kunnen ook schadelijk zijn voor uw eigen gezondheid. Kinderen kunnen met name gemakkelijk in aanraking komen met de wormen omdat zij veel spelen met uw huisdieren.

Ontworming hond

Het is belangrijk dat u uw hond zo’n vier keer per jaar ontwormt. Voor de ontworming hond zijn er verschillende manieren. Zo kunt u gebruik maken van ontwormtabletten of ontwormpasta’s. Voor de ontworming van uw hond zijn er ook verschillende merken producten verkrijgbaar. Enkele bekende merken zijn Drontal, Mibemax en Cazitel. Het is erg belangrijk dat u goed de bijsluiter leest van de producten of u goed laat adviseren voordat u een product aanschaft. Er zijn namelijk verschillende ontwormingsmiddelen voor honden als voor pups.

Ontworming kat

Ook voor katten is het van belang dat u uw kat regelmatig ontwormt. Met name spoel – en lintwormen komen veel bij katten voor en de enige oplossing hiervoor is ontwormen. Katten kunnen gemakkelijk in aanmerking komen met wormen omdat ze jagen op kleine knaagdieren en gevogelte. Bij de ontworming kat geldt, net zoals bij honden, dat er meerdere soorten ontwormingsmiddelen verkrijgbaar zijn. zo zijn er ook ontwormtabletten en ontwormpasta’s verkrijgbaar voor katten.

Linkruil.org

Comments are closed.