Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Hoe werkt een slagmoersleutel?

Een slagmoersleutel is het ideale gereedschap voor iedere professionele automonteur of klusser. Met deze sleutel kunnen bouten in een mum van tijd vast -en losgedraaid worden. Over het algemeen zijn er twee soorten slagmoersleutels, met elk hun eigen werking: de accumoersleutel en de slagmoersleutel op lucht – beide verkrijgbaar op gereedschapcentrum.nl.

 

De accuslagmoersleutel

Deze soort wordt ook wel een elektrische slagmoersleutel genoemd, en het eerste voordeel is dat dit type heel mobiel is. Er is geen luchtslang nodig, noch een compressor om de sleutel aan te drijven. De slagmoersleutel accu is vooral handig bij kleinere werken, maar hij is dan ook wel relatief goedkoper aangezien er geen compressor gekocht moet worden.

 

Een elektrische slagmoersleutel voor kleine werkjes

Deze sleutel is perfect voor kleinere werkjes zoals autobanden vervangen. De vastgedraaid moeren worden het best nog eens nagekeken met een dopsleutel of ze wel vast genoeg zitten. A-merk elektrische slagmoersleutels zullen duurder zijn, maar wel veel langer meegaan dankzij de betere kwaliteit van onderdelen.

 

De slagmoersleutel op lucht

Dit wordt ook wel een pneumatische slagmoersleutel genoemd, en is ideaal bij zware klussen. Bij dit type is een compressor nodig om het pistool van lucht te voorzien. Belangrijk is dat de aangekochte compressor genoeg capaciteit heeft, en dat de rubberen verbindingsslang lang genoeg is!

 

Minder is meer bij een slagmoersleutel op lucht

Heel belangrijk bij een sleutel op lucht is dat deze minder lucht verbruikt dan de compressor kan geven. Op die manier moet er nooit gewacht worden tot de compressortank weer vol is en kan je non-stop blijven werken.

Stel dat de sleutel 10 liter lucht gebruikt per minuut, en de compressortank kan er slechts 8 aan, dan draait deze laatste altijd, ofwel moet men steeds wachten tot hij weer vol is. Het is aangeraden beide situaties te vermijden!

Linkruil.org

Comments are closed.