Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Hoe wordt laminaat gemaakt?

Al jaren zijn laminaatvloeren niet meer weg te denken uit de Nederlandse huishoudens. Immens populair is dit betaalbare alternatief voor een houten vloer. Laminaat is stevig en duurzaam en dit komt groot en deels door de opbouw van het materiaal. Laminaat is opgebouwd uit de volgende vier lagen:

Toplaag

Gemaakt van materialen als melamine en korund zorgt deze laag ervoor dat het laminaat meer stevigheid krijgt vanuit zijn grootste drukpunt, de bovenkant. Deze materialen zijn daarnaast uitermate in staat om de vloer tegen hitte en slijtplekken. Ook helpt de toplaag te zorgen dat het laminaat zijn kleur behoudt. Zodat je niet ineens een half vervaalde kleur bruin hebt bij je laminaat.

Dessin-laag

Wil je een laminaat dat op een houtenvloer lijkt of juist een die lijkt op een tegenvloer? De dessin-laag verzorgt dit gedeelte. Gemaakt van papier waarop de print gedrukt is. ZO kan je bijvoorbeeld kiezen voor een houtnerf dessin heeft zoals de houten vloer die jij ook voor ogen hebt.

HDF Laag

Deze dikste laag wordt met grof geweld op elkaar gedrukt. Zo wordt er voor meer stabiliteit in het laminaat gezorgd. Deze houten laag heeft dus een enorme invloed op de sterkte van het laminaat en dan voornamelijk op die van de klikverbinding.

Drager laag

Ook bestaand uit melamine, beschermt deze laag het laminaat van vocht dat eventueel uit de grond kan komen. Het bestandsdeel melamine wordt zowel aan de bovenkant als onderkant van het laminaat gebruikt. Waardoor het haast onmogelijk is dat het laminaat bol trekt. Deze bol trekking kan wel eens voorkomen door de spanning tussen de verschillende laminaatdelen, maar wordt daardoor dus voorkomen.

Schoonmaken en onderhoud

Het onderhouden van laminaat is vrij makkelijk. Het dient in ieder geval 1 keer per twee weken nat gereinigd te worden. Doe dit niet zomaar, check bij de fabrikant welk middel wel of niet geschikt is voor. Reinig het laminaat daarnaast regelmatig met de stofzuiger of een stofdoek. Zo voorkom je onbedoelde krassen of andere beschadigingen aan je vloer.

Linkruil.org

Comments are closed.