Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Hout en beton combineren in de tuin

Om een erfafscheiding aan te geven, zijn veel tuinen in Nederland voorzien van een schutting. Het afbakenen van grondgebied is de voornaamste reden om een schutting te plaatsen. Hiermee geef je aan dat een gedeelte grond jouw eigendom is en jij kunt bepalen wat je ermee doet. Maar een schutting heeft ook tot doel om je privacy te beschermen. Je kunt dan gewoon in de tuin zitten, zonder dat de buren meekijken. Kijk je naar het materiaal waaruit een schutting bestaat, dan zullen de meeste mensen voor een houten schutting kiezen. Een houten schutting heeft een natuurlijke en warme uitstraling en is prettig om tegenaan te kijken. Voor een extra duurzame schutting kun je ook kiezen voor een hout beton schutting.

Waarom hout en beton combineren?

Afhankelijk van het soort hout de schutting is, mag je van een houten schutting verwachten dat deze sterk en duurzaam is. Maar na verloop van jaren, zal hout toch aangetast worden. Is je houten schutting verbonden met de grond, dan kan er al snel een rottingsproces op gang komen. Hout en vochtige grond gaat namelijk zeer slecht samen en moet ook altijd afgeraden worden. Juist dan is het slim om je houten schutting met beton te combineren. In de grond, op de plek van waar de schutting moet komen te staan, graaf je een betonnen plaat in, waar de houten schutting op rust. De houten schutting zelf zal tussen twee betonnen palen staan en daaraan worden bevestigd. De houten schutting wordt dus goed beschermd door beton en is hierdoor veel duurzamer.

Welk soort houten schutting?

Je houten schutting wordt dus goed beschermd door beton, maar je hebt ook nog een keuze uit verschillende soorten houten schuttingen. Meestal zijn dit schuttingen die bestaan uit horizontaal of verticaal geplaatste planken. Afhankelijk van hoeveel privacy je wilt, kies je het aantal planken. Het spreekt voor zicht dat 15 planken minder privacy geeft dan 24 planken. Ook de breedte van de schuttingplanken kunnen een rol spelen. Zo stel je zelf je eigen duurzame hout beton schutting samen.

Linkruil.org

Comments are closed.